BURSA’da özel eğitim alan öğrencilerin katılımıyla bir yılda hazırlanan 8,5 metre uzunluğundaki seramik duvar panosu, Nilüfer ilçesinde kalıcı olarak sergilenmeye başlandı.
Mehmet Torun Özel Eğitim Meslek Okulu öncülüğünde yürütülen 'Seramik Duvar Panosu' projesi, otizmli bir öğrencinin annesi Elif Kumaru’nun girişimiyle hayata geçirildi. Projeye, Alaaddin Bey Özel Eğitim Meslek Okulu, Çağdaş Eğitim Kurumları 3 Mart İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenleri de destek verdi. Çalışmada sanatsal ve teknik danışmanlığı seramik sanatçısı Figen Özden üstlendi. Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle Kültür Caddesi Palmiye Parkı yanında kalıcı olarak sergilenen pano, 3,5 metre yüksekliğe ve 8,5 metre uzunluğa sahip.Toplam 770 parça seramikten oluşan pano, Türkiye’de özel eğitim öğrencilerinin katılımıyla tamamlanan ilk kalıcı kamusal sanat eserlerinden biri olarak öne çıkıyor. Yaklaşık bir yıl süren üretim süreci, katılımcı okulların atölyelerinde ve Nilüfer Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü’ne ait seramik atölyesinde yürütüldü. Çalışma yaklaşık 2,5 ton seramik çamuru kullanılarak yapıldı.
'BU ESER, ONLARIN HAYATA KATKISININ BİR GÖSTERGESİ'
Projenin sadece sanatsal değil, aynı zamanda sosyal bir amaç taşıdığını ifade eden Elif Kamuru, “Her biri farklı yeteneklere sahip gençlerimiz, üretim sürecine dahil olduklarında toplumda görünür hale geliyor. Bu eser, onların hayata katkısının bir göstergesidir” dedi.
Öte yandan, Seramik panonun yapım süreci belgesel haline getirilirken, hazırlanan filmin yerel ve ulusal medya aracılığıyla paylaşılması planlanıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: