EDİRNE Valiliği öncülüğünde kurulan Edirne Gastronomi Akademisi’nde ünlü şefler Esra Tokelli, Yıldöz Öz Samaha, Ceyda Özdemirli ve Ayvaz Karabacak’la aşçı adayı öğrencilerle bir araya gelerek, yemek yaptı.
Kentte geçtiğimiz Mayıs ayında kapılarını açan Edirne Gastronomi Akademisi’nin konuğu ünlü şefler Esra Tokelli, Yıldöz Öz Samaha, Ceyda Özdemirli ve Ayvaz Karabacak oldu. Karaağaç Mahallesi'ndeki akademide eğitim gören aşçı adaylarının da katıldığı etkinlikte, şefler yemek yaparak hünerlerini sergiledi. Program kapsamında ciğerli iç pilav, karpuz pastası, süt helvası ve levrek baklava yapıldı.
‘EDİRNE’NİN BÖYLE BİR AKADEMİYE İHTİYACI VARDI’
Etkinlikte konuşan Edirneli şef Gökhan Çekver, Edirne Gastronomi Akademisi’nin kentin gastronomi kültürüne önemli katkılar sunduğunu söyledi. Çekver, “Edirne’nin böyle bir akademiye gerçekten ihtiyacı vardı ve biz de bu ihtiyacı en iyi şekilde karşılamaya çalışıyoruz. Akademimizde birçok farklı içerikte workshoplar düzenliyoruz. Hemen karşıda, aynı anda 20 kişiye hizmet verebilen bir eğitim sınıfımız var. Haftanın beş günü, iki-üç saatlik amatör eğitimler gerçekleştiriyoruz. Anne-çocuk atölyeleri, suşi yapımı, Ege mutfağı, saray mutfağı gibi birçok konuda eğitim veriyoruz” dedi.
Akademi olarak sosyal medya için tarifler ve lezzet içerikleri üreteceklerini açıklayan şef Çekver; “Bugün bizim için özel bir gün. YouTube kanalımızın ilk videosunu çekiyoruz. İstanbul’dan gelen çok değerli şeflerimiz Esra, Yıldız, Ceyda ve Ayvaz Şefimiz bizleri kırmayıp buraya geldiler. İlk videomuzda yanımızda olmaları bizim için çok kıymetli. Artık Edirne Gastronomi Akademisi YouTube kanalında hem tarifler hem sohbetler paylaşacağız. Sürdürülebilirlik, gastronomi eğitimi, yerel lezzetler üzerine içerikler üretmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.
Etkinliğe katılan şef Esra Tokelli, kendisinin alaylı yetişip şef olduğunu belirterek, "İstanbul’dan geldim ama böyle hijyenik, düzenli ve profesyonel bir akademide olmak gerçekten çok keyifli. Ben alaylı yetişmiş biriyim. Bizim dönemimizde bu tarz akademiler, gastronomi bölümleri yoktu. Şimdiki gençler çok şanslı. Bugün sizler için ‘Esra usulü’ ciğerli iç pilav yapacağım. Edirne’nin meşhur ciğerini biraz farklı bir yorumla sunmak istedim. Akademiye başarılar diliyor, kıymetinin bilinmesini umuyorum” şeklinde konuştu.
Şef Yıldız Öz Samaha da, Edirne Gastronomi Akademi’nin kurulmasının mutluluk vericii olduğunu kaydederek, “Ben Yıldız Özsama, gastronomi yazarıyım ve sosyal medyada içerik üretiyorum. Böyle güzel bir yapının kurulmuş olması beni çok mutlu etti. Yerel ürünleri tanıtabileceğimiz ve halka sunabileceğimiz bir mekânın olması çok önemli. Bugün sizlere ferahlatıcı bir karpuz pastası hazırlayacağım. Hafif, yazlık bir tatlı olsun istedik. Hep birlikte keyifli bir gün geçireceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: