Su ürünleri av mevsiminin devam etmesi ile birlikte tezgahlarda yer alan deniz ve tatlı su balıklarının satışa sunulduğu satış yerleri ve pişirme yerleri Belediye Zabıta Müdürlüğü ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlendi.
İşletmelerin kayıt ve onay belgeleri, satışa sunulan balıkların özellikle boy limitleri açısından belirlenen aralıklarda yer alması ve satış yerlerinin gıda güvenliği riski oluşturulma durumuna bakıldı.
Denetimlerde iş yeri sahiplerine, su ürünleri mevzuatına aykırı balık satışı yapılmaması, hijyen kuralları, çevre temizliği ve cezai işlemler konusunda bilgilendirme de yapıldı.
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, tüm gıda işletmelerinde olduğu gibi özellikle bu mevsimlerde halkın taze ve kaliteli su ürünleri tüketmelerini sağlamak için bu alandaki denetimleri sıklaştırdıklarını söyledi.
İşletmelerin kayıt ve onay belgeleri, satışa sunulan balıkların özellikle boy limitleri açısından belirlenen aralıklarda yer alması ve satış yerlerinin gıda güvenliği riski oluşturulma durumuna bakıldı.
Denetimlerde iş yeri sahiplerine, su ürünleri mevzuatına aykırı balık satışı yapılmaması, hijyen kuralları, çevre temizliği ve cezai işlemler konusunda bilgilendirme de yapıldı.
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, tüm gıda işletmelerinde olduğu gibi özellikle bu mevsimlerde halkın taze ve kaliteli su ürünleri tüketmelerini sağlamak için bu alandaki denetimleri sıklaştırdıklarını söyledi.