BURSA’da Yıldırım Belediyesi ve Bursa İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, deprem simülasyon eğitimi düzenledi. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bir yılda 16 bin insanımıza afet farkındalık eğitimi verdik” dedi.
Deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında doğru davranış biçimleri hakkında bilgilendirmelerde bulunmak ve afet farkındalığını artırmak için, Yıldırım Belediyesi ve AFAD iş birliğinde, Bayrak Alanı’nda deprem simülasyon eğitimi düzenlendi. Gerçek deprem deneyiminin yaşatıldığı simülasyon TIR’ında, AFAD eğitmenleri vatandaşlara deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında yapılması gerekenleri uygulamalı olarak anlattı. Ayrıca, Yıldırım Belediyesi simülasyon TIR’ındaki eğitime katılanlara, ev içi güvenliği sağlamak amacıyla ‘Deprem Sabitleme Kitleri’ hediye edildi.
‘KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK’
Depremin Türkiye’nin en önemli konularından birisi olduğuna dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım’da kentsel dönüşüm noktasında kaybedecek bir dakikamız dahi yok derken, deprem ve olası afetleri göz önünde bulunduruyoruz. Bu düşünceyle insanlarımıza güvenli yaşam alanları oluşturmak için, 5 binin üzerinde konut ürettik. Bu dönemin sonunda bu sayıyı 30 bine çıkaracağız. Diğer taraftan da vatandaşlarımızı olası afetlere karşı alınabilecek önlemler konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Bu minvalde geride bıraktığımız bir yılda, 10 bini öğrenci olmak üzere, 16 bin insanımıza afet eğitimi verdik” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: