BURSA’da Yıldırım Belediyesi, 2019 yılından bu yana kullanım ömrünü tamamlayan, kent estetiğini bozan ve çevre ile insan güvenliği açısından tehlike oluşturduğu tespit edilen 900 metruk binadan 620’sinin yıkımını gerçekleştirdi.
Yıldırım Belediyesi Yapı ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından, 2019 yılından bu yana tespit edilen 900 metruk yapının 620’sinin yıkımı gerçekleştirdi. Kullanım ömrünü tamamlayan, kent estetiği bakımından olumsuz görüntü oluşturup, çevre ve insan güvenliği açısından tehlike barındıran ve kötü amaçlarla kullanıldığı tespit edilen metruk binaların amaçlarının dışında kullanıldığını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Metruk yapılar, zamanla madde bağımlıların mekânı haline geliyor. Bu durum ise bölge sakinlerinin güvenlik ve huzurunu tehdit ediyor. Buna müsamaha göstermemiz söz konusu olmaz. Yıldırım’da huzuru bozacak karanlık hiçbir nokta kalmayacak. Mahallelerinde bu tür metruk bina olan hemşehrilerimiz, belediyemize taleplerini ilettiği takdirde bir olumsuzluk yaşanmadan gerekli yıkımları gerçekleştiriyoruz” dedi.
‘KAÇAK VE METRUK YAPI İLE MÜCADELE EDİYORUZ’
Kentsel dönüşüm Yıldırım’ı her açıdan güvenli ve sağlıklı bir hale getirmek için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, “Yıldırım’da temel önceliğimiz şehrin dönüşümü. Depreme dayanıksız, sosyal donatı alanları, ulaşım ağları yetersiz bölgelerimizi vakit kaybetmeden dönüştürmeye çalışıyoruz. Yıldırım’da daha sağlıklı yaşam alanları oluşturmak için göreve geldiğimiz günden bu yana bir yandan kentsel dönüşüm çalışmaları, bir yandan tapulandırma, bir yandan da kaçak ve metruk yapı ile mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: