Yavruları Olan Köpeği Tüfekle Öldürüp Çöpe Attı
Edirne'de bir köpeğin av tüfeğiyle öldürülmesine hayvanseverler tepki gösterdi.


Köpeği telef ettiği ileri sürülen basın mensubu K.U. ifadesi için polis merkezine götürüldü. K.U'nun ifadesinde köpeğin 6 yaşındaki oğluna saldırması sonrası bir anlık öfkeyle olayı gerçekleştirdiğini ve yaşananlardan pişman olduğunu söylediği öğrenildi.
K.U. savcılıktaki işlemleri sonrası çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol ve yurt dışına çıkma yasağı ile serbest bırakıldı.
Öte yandan Hayvan Hakları Federasyonu, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği ve Bir El Bin Nefes Derneği gibi pek çok hayvansever örgüt köpeğin öldürülmesine tepki gösterdi.
Yavru köpeklere vatandaşlar sahip çıktı
Telef olan köpeğin dört yavrusu Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası vatandaşlar tarafından sahiplenildi.
Olayı öğrenince büyük üzüntü yaşadığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, "Ortada kalan yavrulara ilk müdahaleyi yaptık, bakımını üstlendik. Ancak olaya tepki gösteren, içi acıyan çok sayıda vatandaşımız bizi arayarak bu yavruları sahiplenmek istediklerini belirttiler. Biz de bunu memnuniyetle kabul ettik." diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: