YALOVA'da Türk mutfağının köklü geçmişini, geleneksel tariflerini ve kültürel zenginliğini tanıtmak amacıyla düzenlenen 'Türk Mutfağı Haftası' etkinlikleri başladı. Cevdet Aydın Parkı'nda kurulan stantlarla yöresel yemeklerin sergileneceği etkinlik, 27 Mayıs'a kadar devam edecek.
Yalova'da Türk mutfağını tanıtmak amacıyla düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinliği, Cevdet Aydın Parkı'nda düzenlenen açılış töreniyle başladı. Törene, Yalova Valisi Hülya Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik çerçevesinde alana kurulan stantlarda yöresel yemekler, tatlılar ve şerbetler sergilendi. Stantları tek tek gezerek bilgi alan Vali Kaya'ya şerbet ikram edilirken, Şaban Temuge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin, Yalova'nın tescillenmiş meyvesi aronya ile hazırlanan tatlı ve yemekler de tanıtıldı. Aronya ile hazırladığı yiyeceklerle derece alan öğrencilere, başarı belgesi Vali Kaya tarafından takdim edildi.
'YALOVA'NIN GELENEKSEL YEMEKLERİ İÇEREN BİR KİTAP ÇIKARTMAK İSTİYORUZ'
Törenin açılışında konuşan Yalova Valisi Hülya Kaya, "Yalova lezzetlerin buluştuğu, Türk mutfağından güzel yemeklerin sergilendiği bir günü yaşıyoruz. Öğrencilerimize de teşekkür ediyorum. Onlar da çok güzel yemekler çıkarmış. Her sene artarak çeşitlenerek devam ediyor. Yalova'nın bütün geleneksel yemeklerinin toparlandığı bir kitap da çıkartmak istiyoruz. Üniversiteden bir hocamız köy köy dolaşarak çıkardığı bir çalışma da var. Kısa zaman içerisinde gerçekleştireceğiz inşallah. 27 Mayıs'a kadar devam edecek etkinliğimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz" dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: