TÜRKİYE ev tekstili sektörünün çatı kuruluşu Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) ekim ayında yapılacak seçimlere hazırlanıyor. Seçimler için daha önce adaylığını açıklayan TETSİAD Başkan Yardımcısı Ufuk Ocak, 700’ü aşkın sektör temsilcisinin katıldığı buluşmada projelerini anlattı.
TETSİAD Başkan Yardımcısı ve Başkan Adayı Ufuk Ocak’ın projelerini açıkladığı toplantıya, TETSİAD Başkanı Hasan Hüseyin Bayram ve TETSİAD Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Ali Uğur, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Uludağ OSB Yönetim Kurulu ve Bursaspor Başkanı Enes Çelik, sektör temsilcileri ile Organize Sanayi Bölgeleri, sanayici iş insanları dernekleri, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin başkanları katıldı. Sektörün geleceğini ortak akıl, dayanışma ve vizyoner projelerle inşa edeceklerini söyleyen TETSİAD Başkan Adayı Ufuk Ocak, “Bu platform, ev tekstili sektörümüzün birlikte üretme kültürünün ve güçlü dayanışma ruhunun sembolüdür” dedi.
‘EV TEKSTİLİ TÜRKİYE EKONOMİSİNİN LOKOMOTİFİ’
Bugüne kadar edindiği yönetim tecrübesi ve saha bilgisiyle, yeni bir dönemin kapılarını aralamaya hazır olduklarını belirten Ocak, “Türk ev tekstili sektörü, yıllık 3,5 milyar doları aşan ihracatı, 50 bini aşan istihdamı ve 2 binden fazla üretici firmasıyla, Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden biri. Amacımız bu potansiyeli ileriye taşımak, markalarımızı dünya vitrinine çıkarmak” diye konuştu.
‘BU BİR MAKAM DEĞİL, ORTAK AKIL YOLCULUĞUDUR’
Ufuk Ocak, ev tekstili sektörünün geleceğini yeniden şekillendirmek için yola çıktıklarını belirtip, adaylık sürecinin şahsi bir karar değil, ortak aklın ürünü olduğunu söyleyerek, “Bu yolculuk, sektörün içinden gelen, yıllardır emek veren, vizyoner ve deneyimli isimlerle yapılan uzun istişareler sonucunda atılmış bir adımdır. Sektörün kanaat önderleri, genç kuşak temsilcileri ve mevcut yönetim kurulu üyeleriyle yapılan değerlendirmeler sonucunda, ortak hedefler etrafında kenetlenme kararı alındı” ifadelerini kullandı.
‘TECRÜBE VE GENÇ KUŞAĞIN DİNAMİZMİ BİRLEŞECEK’
Türkiye’nin dünya pazarlarında sürdürülebilirlik, teknoloji, dijitalleşme ve markalaşma gibi alanlarda güçlü adımlar atabileceğini vurgulayan Ocak, “TETSİAD’ın öncülüğünde sektörü daha ileri taşıyacak bir yapı kurmak için sorumluluk üstlendik. Yeni dönemde oluşturulacak yönetim kurulu, hem tecrübeden hem de genç kuşakların dinamizminden beslenecek. Bölgesel ayrışmalardan uzak, ortak hedeflere odaklanan, ulusal ve uluslararası projelerle ses getiren bir TETSİAD vizyonu ortaya koyacağız” dedi.
‘HOMETEX TÜRKİYE’NİN VİTRİNİ HALİNE GELDİ’
Ev tekstili sektörünün en büyük markalarından biri olan HOMETEX Fuarı’nın yeniden yapılandırılmasında önemli rol oynadıklarını kaydeden Ocak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“2021’de fuar iptal riskiyle karşı karşıyayken, sektörümüzü yalnız bırakmadık. KFA Fuarcılık ile birlikte HOMETEX markasını yeniden ayağa kaldırdık. Bu bir cesaret, vizyon ve kararlılık hikayesidir. Yeni dönemde HOMETEX World projesiyle ABD, Afrika ve Körfez ülkeleri gibi stratejik pazarlarda fuarlar düzenleyeceğiz. Genç girişimciler ve kadın profesyoneller için Genç TETSİAD ve Kadın Girişimcileri kuracağız. Bu beni en çok heyecanlandıran projemizdir. Gençlerle birlikte geleceği hazırlayacağız. Bursa’da birlikte çalıştığımız, listemizde yer alan 60 genç isim var. Diğer taraftan kadın çalışanlarımız, mühendislerimiz ve tasarımcılarımızın emekleri ile buralara geldik. Kadınların da etkinliğini artıracağız. Hep birlikte büyüyeceğiz, birlikte başaracağız. Sektörün her kesimini yönetime dahil eden şeffaf, kapsayıcı ve güçlü bir yapı kuracağız.”
‘EV TEKSTİLİ PARLAYAN YILDIZ OLMAYA DEVAM EDECEK’
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise yaptığı konuşmada, yakın coğrafyada meydana gelen savaşlar, enflasyonist ortam ve pazarlardaki ciddi daralmaya rağmen, ev tekstili sektörünün 3,5 milyar dolar yıllık ihracatı ve 9 dolara ulaşan ihracat birim değeri ile Türkiye’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da parlayan yıldızı olacağını vurguladı. Sektörde en büyük sıkıntının karsızlık olduğunu belirten Burkay, “Ancak bu sorunları aşacak güce sahibiz. Bu salondaki birlik ve beraberlik, bu zor süreçten çıkışın en önemli itici gücü olacak” dedi.
TETSİAD BAŞKANI BAYRAM’DAN DESTEK
2019 yılında seçildiği ve iki dönemdir yürüttüğü başkanlık görevinin yıl sonu itibarıyla sona ereceğini söyleyen TETSİAD Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, yaklaşık 6 yıldır sektörü ileri taşımak ve derneğin faaliyetlerini güçlendirmek adına özveriyle çalıştıklarını belirtti. Bayram, bu süreçte salgından doğal afetlere, küresel krizlerden savaşlara kadar pek çok zorlu süreci atlattıklarını ifade etti. HOMETEX Fuarı’nın geldiği noktanın da önemli bir başarı hikayesi olduğunu söyleyen Bayram, fuarın 11 holde, 700’ü aşkın katılımcı ve 175 bin ziyaretçisi ile muhteşem bir organizasyon olduğunu ifade etti. Fuarın 32 yıldan bu yana düzenlendiğini, ancak pandemi döneminde iptal edilme riskiyle karşı karşıya olduğunu hatırlatan Bayram, şöyle konuştu:
“Pandemi bahane edilerek, bu süreçte fuarımız habersiz şekilde iptal edildi. Sektörümüze ücretler geri ödenmedi. Fuar şirketi haksız bir kazanç elde etti. Bizler katılımcıların mağduriyetini 4 yıl içinde telafi ettik. Toplam 6 milyon dolar zararı karşıladık. BTSO Başkanımız Sayın İbrahim Burkay’a ve KFA Fuarcılık ekibine bu noktada teşekkür ediyorum. Görev dönemimiz boyunca karşılaştığımız tüm krizleri ortak akılla aştık. Bu süreçteki özverili çalışmaların devam etmesini sağlamak adına Yönetim Kurulumuz ile yaptığımız toplantı neticesinde Ufuk Ocak’ın adaylığını destekleme kararı aldık. Birlikte başaracağız diyerek, sektörümüzün de desteklerini beklediğimizi ifade ediyor, toplantımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
Yorumlar
Kalan Karakter: