Tekirdağ, İklim ve Gıda Paneline Ev Sahipliği Yaptı
Basın Bülteni (Çorlu Haber) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla, günümüzde büyük önem arz eden gıda üretimi, tüketimi, güvenliği ve israfı ile açlık konularına dikkat çekmek amacıyla İklim ve Gıda konulu panel düzenledi.


"DÜNYADA HER 7 KİŞİDEN 1'İ AÇLIK SINIRINDA YAŞIYOR"
İklim ve Gıda Paneli'nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, "16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla bir araya geldik. Bilindiği gibi dünya genelinde açlık sürekli artıyor. Günümüz itibariyle açlık çeken 1 milyar insan var. Dünya nüfusunun 7 milyar olduğu göz önünde bulundurulduğunda her 7 kişiden 1’inin aç olduğu ortaya çıkıyor. Açlık tüm insanların ortak bir sorunudur. Açlığın temel nedenlerinden biri de israftır. Açlıkla mücadelenin en önemli yollarından biri israfın önüne geçilmesidir. Yardımlaşmak insan olmanın bir gereğidir. Ne yazık ki, dünyanın bazı kesimlerinde insanlar açlık yaşarken, bazı kesimlerinde ise obezite sorunu yaşanıyor. Tüm bu sorunların çözümü, tüm insanlığın ortak mücadelesini gerektiriyor" dedi.
"GIDA SORUNU KONUSUNDA HERKESİN BİR ŞEY YAPMASI GEREK"
Hacı Aslan'ın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "16 Ekim tüm dünyada gıda günü olarak kutlanıyor. 2018 yılının sloganı ise; Sıfır Açlık. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in , 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' diye çok güzel bir sözü var. Gıda konusunda herkesin bir şey yapması gerekiyor." şeklinde konuştu.
GIDA ÜRETİMİ VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONULARI TARTIŞILDI
Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu'nun başkanlığında gerçekleşen, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bilal Bilgin ve Prof. Dr. Fatih Konukçu ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Daire Başkanı Hacı Aslan'ın konuşmacı olarak yer aldığı panelde; sağlıklı gıda, sağlıklı beslenme ve yanlış algılar, iklim değişimi sürecinde arazi ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi ve gıda güvencesi, açlığın sebepleri ve Türkiye ile dünyadaki durumu, iklim değişikliklerinin gıda üretimindeki etkileri konuları tartışıldı. İklim ve Gıda paneli, yapılan konuşmaların ardından katılımcıların sorularının yanıtlanması ile son buldu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: