Tekirdağ'da Hamsi Kilogramı 40 Liradan Tezgahlarda Yerini Aldı
Lüferden sonra Tekirdağlı balıkçıların ağlarına takılmaya başlayan hamsi, tezgahları süslemeye başladı.


Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, AA muhabirine, bu sezonun balıkçılar için bereketli geçtiğini söyledi.
Pehlivanoğlu, lüfer bolluğunun ardından hamsininde ağlara takılmaya başladığını ifade ederek, "Artık lüfer azalmaya başladı. Balıkçılar lüferden sonra hamsi bekliyordu ve hamsi artık avlanmaya başladı. Tezgahlar hamsiyle şenleniyor. Vatandaşların da hamsiye ilgisi güzel. Bu sene vatandaşlar istedikleri balığı yiyecek gibi görünüyor. İnşallah sezonumuz böyle bereketli devam ederse balıkçı da nasibini alır. Denizlerin kuru fasulyesi olarak adlandırılan hamsi bundan sonra balıkçının yüzünü güldürecek gibi duruyor. " dedi.
Balıkçı Bekir Erol da hamsiye talebin yoğun olduğunu belirtti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: