TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın bütçesine nefes aldıran ve yerel üreticiyi destekleyen 'TEK Market' zincirinin 4'üncüsünü Şarköy ilçesinde açtı.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve vatandaşın uygun fiyatlı, güvenilir gıdaya erişimini kolaylaştırırken yerel üreticiyi desteklemeyi amaçlayan TEK Market projesi büyümeye devam ediyor. Süleymanpaşa, Çerkezköy ve Hayrabolu'nun ardından dördüncü TEK Market, Şarköy'de düzenlenen törenle hizmete açıldı. Şarköy'de gerçekleştirilen açılış törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Açılış öncesinde market önünde uzun kuyruklar oluşurken, tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Törende konuşan TEK Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Hakan Biçer, TEK Market'in işleyişi ve teknik yapısına ilişkin bilgi verdi. Marketlerde geniş bir ürün yelpazesi bulunduğunu belirten Biçer, ürünlerin önemli bölümünün üretici kooperatiflerinden ve yerel üreticilerden temin edildiğini ifade etti. Et ve et ürünlerinin ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ait tesislerde hijyenik koşullarda işlenerek vatandaşlara sunulduğunu aktaran Biçer, projenin hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruyan sürdürülebilir bir model olduğunu vurguladı.
Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ile CHP Tekirdağ Milletvekilleri Cem Avşar ve İlhami Özcan Aygun da yaptıkları konuşmalarda TEK Market projesinin önemine dikkat çekerek, hem üreticiyi destekleyen hem de vatandaşın uygun fiyatlı gıdaya erişimini kolaylaştıran bu çalışmanın Tekirdağ için değerli bir sosyal belediyecilik örneği olduğunu ifade etti.
'BELEDİYECİLİK VATANDAŞIN ZOR GÜNÜNDE YANINDA OLMAKTIR'
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer ise konuşmasına mübarek ramazan ayında böyle bir açılışı birlikte gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ekonomik koşulların vatandaşın hayatını zorlaştırdığını söyleyen Yüceer, yerel yönetimlerin bu süreçte önemli sorumluluklar üstlendiğini söyledi. Yüceer, "Keşke vatandaşımızın alım gücü daha yüksek, hayat daha kolay olsa. Ancak içinde bulunduğumuz ekonomik koşullar biz yerel yöneticilere de önemli sorumluluklar yüklüyor. Bizler yolları, altyapıyı, şehirlerin geleceği için gerekli yatırımları yaparken, vatandaşımızın yaşadığı zorluklara da sırtımızı dönemeyiz. Çünkü belediyecilik sadece yol yapmak, bina yapmak ya da altyapıdan ibaret değildir. Belediyecilik aynı zamanda vatandaşın derdini görmek, zor zamanında yanında olabilmektir. TEK Market'in bu anlayışın bir sonucudur. Burada gördüğünüz ürünlerin tamamı Trakya'mızın, Tekirdağ'ımızın ürünleri. Ürünlerimizi üretici kooperatiflerimizden ve doğrudan Tekirdağlı yerel üreticilerimizden temin ediyoruz. Üreticiden aldığımız hayvanlar Malkara Et Kombina Tesisimizde işlenerek sağlıklı ve hijyenik koşullarda hazırlanıyor, ardından uygun fiyatla hemşehrilerimizin sofrasına ulaştırılıyor. Böylece hem üreticimizi destekliyor hem de vatandaşımızın bütçesine katkı sağlıyoruz. Çünkü biliyoruz ki tarım ve hayvancılık biterse biz de biteriz" dedi.
TARIM VE HAYVANCILIĞA DESTEK ARTIYOR
Göreve geldikleri günden bu yana tarım ve hayvancılığa yönelik destekleri önemli ölçüde artırdıklarını ifade eden Yüceer, mevcut projelerin büyütülerek sürdürüldüğünü belirtti. Vatandaş odaklı bir belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını söyleyen Yüceer, "Bu yıl mazot desteğini ve 'Hadi Gel Köyümüzde Sürümüzü Büyütelim' projesiyle küçükbaş hayvancılığı destekleyen yeni programlarımızı da hayata geçiriyoruz. Ayrıca Şarköy'de incir üreticilerimize yönelik destek programımızı başlattık" dedi,
'EK MARKET DAYANIŞMA ANLAYIŞININ ÖNEMLİ BİR HALKASIDIR'
Tekirdağ'da sosyal belediyecilik anlayışıyla birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Yüceer, “Biz göreve gelirken hiçbir hemşehrimizi yalnız bırakmayacağımızı söylemiştik. Sosyal belediyeciliğin şefkatli elini büyütmeye devam ediyoruz. Kent lokantalarımızı açtık, aşevlerimizi hayata geçirdik, emeklilerimize pazar desteği verdik, öğrencilerimize eğitim ve kırtasiye desteği sağladık. Bugün açtığımız TEK Market de bu dayanışma anlayışının önemli bir halkasıdır. Bugün dördüncüsünü açıyoruz. Önümüzdeki günlerde Malkara'mızda beşincisini açacak, ardından ihtiyaca göre tüm ilçelerimizde yaygınlaştıracağız" dedi.
'ŞARKÖY'E YATIRIMLAR SÜRÜYOR'
Başkan Yüceer, Şarköy'de gerçekleştirilen çalışmalarda Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ile güçlü bir işbirliği içinde çalıştıklarını belirterek desteklerinden dolayı teşekkür etti. Şarköy'de yürütülen yatırımlara da değinen Yüceer, göreve geldikleri ilk dönemde çevre ve denizleri korumaya yönelik iki mavi bayraklı plaj projesini hayata geçirdiklerini ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Marmara Bölgesi'nde en fazla mavi bayrağa sahip yerel yönetim kurumu olduklarını vurguladı. İlçede birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Yüceer, "Mürefte otelimizi hizmete açtık. TEK Çocuk Gündüz Bakımevimizi hayata geçirdik. Önümüzdeki haftalarda Şarköy itfaiye İstasyonumuzu da açacağız. Bu merkez hem afetlere karşı önemli bir koordinasyon noktası hem de geçen yıl yaşadığımız orman yangınlarının ardından Şarköy'ümüz için çok önemli bir güvenlik altyapısı olacak" şeklinde konuştu.
Sahil düzenleme çalışmalarının da sürdüğünü belirten Yüceer, Mürefte sahil düzenlemesinin tamamlandığını, Sevgi Yolu'nun yapıldığını ve Hoşköy ile Eriklice sahillerinde de düzenleme çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Ayrıca Şarköy Meydanı ile spor, oyun ve dinlenme alanlarını içeren iki büyük parkın da yakında hizmete açılacağını söyleyen Yüceer, Şarköy'de yol yapım çalışmalarının da sürdüğünü kaydetti.
'AMACIMIZ: TEKİRDAĞ'IN LEZZETLERİNİ DÜNYAYA TANITMAK'
TEK Market'in yalnızca bir market olmadığını vurgulayan Yüceer, projenin üreticiyi destekleyen ve yerel kalkınmayı güçlendiren bir dayanışma modeli olduğunu ifade etti. Kadın kooperatiflerinin ürünlerinin de market raflarında yer alacağını belirten Yüceer, hedeflerinin Tekirdağ'ın yerel lezzetlerini marka haline getirerek Türkiye'ye ve dünyaya ulaştırmak olduğunu söyledi. Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek TEK Market'in dördüncü şubesi Şarköy'de vatandaşların hizmetine sunuldu. Açılışın ardından vatandaşlar markete yoğun ilgi gösterdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: