Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer Trakya'daki Son Yağışları Değerlendirdi
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, son yağışların yer altı sularından çok baraj, göl ve gölet gibi yüzeysel sulara faydalı olduğunu belirtti.


Son günlerde bölgenin önemli miktarda yağış aldığını anımsatan Tecer, "Hızlı ve ani yağması nedeniyle taşkın ve sel olaylarına neden olan yağmurların, bölgemizdeki kuraklığa bir nebze de olsa faydası olmuştur. Özellikle yüzeysel sular, doluluk oranını yüzde 40'lara kadar yükselterek bir doluluk yaşanmasına vesile olmuştur." diye konuştu.
Son sağanakların yer üstü su birikimi yapılarına faydası olduğunu vurgulayan Tecer, yer altı kaynaklarının beslenmesi için kar yağışlarının olması gerektiğinin altını çizdi.
Şiddetli ve ani yağışların, yer altı sularını bir anda beslemesinin ve yer altına ulaşmasının çok fazla mümkün olmadığını dile getiren Prof. Dr. Tecer "Hızlı yağan yağmurlar, ne yazık ki yer altı sularını çok doldurabilecek potansiyele sahip değil ama bölgemizdeki baraj, göl ve göletler gibi yüzeysel sulara faydası olmuştur." dedi.
Tecer, son yağışların yaşanan kuralığa çözüm olacağı noktasında henüz net bir şey söylemenin erken olduğunu kaydetti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: