Ölüm Yoluna 2019'da Da Ödenek Yok
TEKİRDAĞ (Çorlu Haber) - CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, AKP’nin 2019 yılında da Tekirdağ’ı yatırımdan alıkoyduğunu söyledi. Pek çok kaza olmasına yol açan Tekirdağ-Hayrabolu arasındaki 45,7 kilometrelik yola yeterli ödenek ayırmayan AKP’nin, projedeki gecikme nedeniyle yatırım maliyetini de sürekli arttırdığını kaydetti.


Saray’ın harcaması…
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikamet ettiği Saray’ın günlük harcamasının 1.8 milyon lira olduğuna işaret eden Aygun, “Saray’ın yedi günlük harcaması 12.6 milyon lira tutuyor. Yola ayrılan kaynak ise 9.2 milyon lira. Yani Saray’ın yedi günlük harcaması kadar parayı Hayrabolu Yolu’na vermiyorlar! Halktan bu kadar kopuk bir yönetimle karşı karşıyayız! Yazıktır, günahtır” eleştirisini yaptı.
Aygun, 2019 yılı Yatırım Programı’nı inceledi. Yatırım Programı’nın Tekirdağ için çok üzücü olduğunu söyleyen Aygun, “Geçen yıl 266.8 milyon lira olan yol maliyeti, bu yıl yüzde 16.3 artarak, 310.3 milyon liraya çıkmış. Maliyet artarken, ödenek miktarı devede kulak kalıyor.
Geçen yıl 3.3 milyon lira yatırım yapılan yola bu yıl 9.2 milyon lira kaynak ayrılmış. Bu hızla yol, 2023’e bitmez” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: