ABD'nin Los Angeles şehrindeki bütün okullar gelen bir bomba ihbarı üzerine kapatıldı.
Polis sabah gelen tehdit üzerine Los Angeles'taki bütün okullarda arama yapmaya çalışıyor.
Konuyla ilgili bir basın toplantısı yapan Los Angeles'taki okulların müfettişi Ramon Cortines polisin bütün okulları aramasının ardından öğrencilerin sınıflarına döneceğini belirtti.
Cortines, tehdidin bir okul yönetim kurulu üyesine telefonla geldiğini ancak hangi okulun yöneticisi olduğunu açıklayamayacağını söyledi. Ayrıca tehdidin internet yoluyla gönderildiğini açıkladı. Cortines, "Bir okulun yönetim kurulu başkanına bu tehdit yapılmış. Bir okuldan bahsedilmiyor, birkaç okul söyleniyor ve bombaların paketlerde veya sırt çantalarında olabileceği iddiası var. Tehdidin ulaştığı kişiyle konuştuktan sonra bütün okulların kapanması gerektiği yönünde bir karar aldım." dedi.
Sabah çocukların servis otobüsleriyle evlerine geri gönderildiği belirtilirken, çocuklarını kendileri okula bırakan velilerden de yanlarında bir kimlikle okullara gelip çocuklarını almaları istendi.
Los Angeles ABD'nin okul bakımından en büyük ikinci bölgesi. Anaokulundan 12. sınıfa kadar 640 bin öğrenci; 900 devlet ve 187 charter okulda eğitim görüyor.
Yetkililer ailelerden okulların civarında şüpheli bir paket gördükleri zaman dokunmamalarını ve polisi aramalarını istedi.
Okullardaki aramalara FBI'ın da katıldığı belirtildi.
San Bernardino'da iki hafta önce 14 kişinin ölüp, 22 kişinin yaralandığı saldırının ardından Los Angeles ile ilgili çok sayıda tehdit ihbarının geldiği açıklandı.
Dün de San Bernardino'da bir okula bomba konulduğu ihbarı yapılmış ancak ardından bu ihbar asılsız çıkmıştı.
Los Angeles'taki Bütün Okullarda Bomba Aranıyor
ABD'nin Los Angeles şehrindeki bütün okullar gelen bir bomba ihbarı üzerine kapatıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: