BURSA’da Kestel Belediyesi, su kaynaklarının daha verimli kullanılması ve tarımsal kalkınmanın desteklenmesi amacıyla, devam eden ve planlanan gölet ile sulama projelerinin konuşulduğu bir toplantı düzenledi.
Kestel Belediyesi üretimin desteklenmesi, su kaynaklarının etkin yönetimi ve kırsal kalkınmanın sürdürülebilir şekilde sağlanması konuları ile devam eden ve planlanan gölet ile sulama projelerinin konuşulduğu bir toplantı düzenledi. Toplantıya, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Devlet Su İşleri (DSİ) 1’inci Bölge Müdürü İnan Gündüz, Kestel Muhtarlar Derneği Başkanı Ersin Eraslan ile Babasultan, Burhaniye ve Gözede mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda, ilçedeki mevcut ve planlanan sulama projeleri kapsamlı şekilde değerlendirilirken, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, "Kestel’imizin toprakları verimli, potansiyeli yüksek. Bizler de bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek adına tüm kurumlarımızla iş birliği içinde çalışıyoruz. DSİ ile koordineli yürüttüğümüz bu projeler sayesinde çiftçimizin yüzü gülecek, ilçemizin tarımsal gücü daha da artacak” dedi.
'ÜRETİCİMİZİN KAZANCI ARTACAK, ÜRÜN DAHA BEREKETLİ OLACAK'
Toplantının ardından değerlendirmede bulunan AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ise “Bugün Kestel’de tarımsal kalkınmayı yakından ilgilendiren çok önemli projeleri ele aldık. DSİ’nin yürüttüğü gölet ve sulama projeleri, ilçemizin tarımsal üretim kapasitesini artıracak. Bu çalışmalarla birlikte, üreticimizin kazancı artacak, ürünler daha bereketli olacak. Kestel’in tarımsal potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Toplantı sonunda, üretimin desteklenmesi, su kaynaklarının etkin yönetimi ve kırsal kalkınmanın sürdürülebilir şekilde sağlanması konusunda kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi kararı alındı.
Yorumlar
Kalan Karakter: