İsveç Başbakan Yardımcısı ve Eğitim Bakanı Gustav Fridolin, Türkiye'de halkın sokaklara çıkarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini önlemesiyle ilgili olarak "Türk halkı demokrasinin arkasında durarak demokratik kurumları kurtardı." dedi.
HALK BUNA İZİN VERMEDİ
Fridolin, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili açıklama yaptı. Türk halkının darbecilere canı pahasına engel olduğunu belirten Fridolin, şunları kaydetti:
"Türkiye herhangi bir Avrupa ülkesi gibi demokratik kurallarla yönetilen bir ülke. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde olduğu gibi halk, kendini yönetenleri seçimle belirliyor. Darbe girişimiyle başta parlamento olmak üzere demokratik kurumlar askıya alınmak istendi. Takip ettiğim kadarıyla halk buna izin vermedi. Türk halkı demokrasinin arkasında durarak demokratik kurumları kurtardı." Son yıllarda yoğunlaşan terör olaylarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Fridolin, terörün bütün insanlığı tehdit ettiğini vurguladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: