İSTANBUL Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, "Nasıl özel gereksinimli çocuklarımızın Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı’nın (BEP) raporları varsa, her bir öğrencinin de BEP raporları olması lazım. Yani o bireysel gelişim düzeyleri, kazanımları, güçlü ve zayıf yönleri tespit edilmesi ve o alana aktarılması son derece önemli" dedi.
Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen ‘Payitahttan Payitahta Edirne’ programı, bugün Edirne Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında İstanbul Öğretmen Akademileri eğitimcileri tarafından farklı alanlarda atölye çalışmaları düzenlendi. ‘Eğitimde Yapay Zeka’, ‘Öykü’, ‘Yaratıcı Drama’, ‘Montessori’, ‘Psikodrama ve Sanat Terapisi’, ‘Çocuklarla Felsefe (P4C)’ gibi pek çok başlık altında yapılan uygulamalı ve etkileşimli atölyelerde, katılımcı öğretmenlerin mesleki gelişimleri ve meslekleri dışında da beceri edinmeleri hedeflendi.
Programda konuşan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, "İstanbul’dan buraya zahmet verip öğretmenlerimizle tecrübelerini paylaşan, güzel bir sinerji ortaya çıkaran ekibe, organizasyonda emeği geçen herkese, özellikle programın mimarı, değerli büyüğüm İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür’e teşekkür ediyorum. Program güzel işlere de vesile oldu; sayın müdürüm bundan sonraki süreçte hem öğrenci hem de öğretmen gruplarını Edirne’ye gönderme kararı aldı. İnşallah böyle güzel işlerin sayısı artsınö dedi.
'ÖĞRETMENLİK, TALEBELİĞİ BİTMEYEN MESLEKTİR'
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, söz konusu atölye çalışmalarını İstanbul’un tüm ilçelerinde gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Yentür, "İstanbul’da 8 gün 25 saat çalışıyoruz. Çünkü normal bir şehir değil. İstanbul’da cumartesi günleri öğretmenlerin ders günü. Yani mutlaka bir sınıf ortamında, atölyelerde ihtiyaç duydukları, kendi gelişim süreçlerine katkısı olacak alanlarla ilgili, her ilçemizde farklı farklı etkinlikler sunuyoruz. Ve öğretmenlik, talebeliği hiç bitmeyen bir mesleğin adıdır. Öğretmenlik için iki şey çok önemlidir; birincisi heyecan ve gayret, ikincisi sürekli öğrencilik. Bunlar öğretmenlik için ayrılmaz bir bütünlük" dedi.
'ÖĞRETMENLER KENDİLERİNİ SÜREKLİ GÜNCELLEMELİ'
Değişen nesil ve alışkanlıklara karşı öğretmenlerin kendilerini ve bilgilerini sürekli güncellemesi gerektiğine vurgu yapan Yentür, "Karşımızda çok dinamik bir süreç var. Yeni bir nesil, farklı öğrenme biçimleri, teknikleri, farklı algı ve beklentileri olan bir nesil var. Zamanın ve mekanın ruhunu okuyamayanlar, bu işten geri kalırlar. Biz, kendimizi bu nesle göre güncellemeliyiz. Hani format ve güncelleme atılıyor ya, biz de kendimizi formatlamazsak, sürümümüzü güncellemezsek bu işler olmaz. Bu sürüm ve güncelleme, bizim mesleğimizin olmazsa olmazı. Çünkü biz 7/24 bu işe sevdalıyız" diye konuştu.
‘HER ÖĞRENCİNİN BEP RAPORU OLMASI LAZIM’
Yentür, her öğrenciye ayrı ilgi verilmesi gerektiğinin altını çizerek, özel gereksinimli öğrencilere yönelik olan Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı’nın her bir öğrenciye uygulanması gerektiğini söyledi. Yentür, "Bizim modern pedagojide tanımladığımız ‘bireyselleştirilmiş eğitim modelinin’ her bir çocuğa ayrı uygulanması son derece önemli. Çünkü ilgi, yetenek, tutum ve beklenti, her bir bireyde, her bir öğrencide farklılık gösterir. Biz bunun farkındalığını ve beklenti düzeylerini iyi ayarlamazsak, herkese aynı reçete olmaz. Bu iş, zor bir iş. Zaten kutsallığı da buradan geliyor. Nasıl özel gereksinimli çocuklarımızın BEP raporları varsa, her bir öğrencinin de BEP raporları olması lazım. Yani o bireysel gelişim düzeyleri, kazanımları, güçlü ve zayıf yönleri tespit edilmesi ve o alana aktarılması son derece önemli" ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: