Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Başöğretmenliği’ni kabul edilişinin tüm yurtta olduğu gibi Ergene’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan öğretmenler günü kutlama etkinlikleri, daha sonrasında Ergene Belediyesi Ulaş Kapalı Düğün Salonu’nda yapılan program ile devam etti.
Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve Eşi İlke Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Hava Pilot Kurmay Binbaşı Bayram Baran, Ergene Milli Eğitim Müdürü İsmail Kurban, belediye başkan yardımcıları, resmi kurum temsilcileri, meclis üyeleri ve muhtarların hazır bulunduğu etkinlik Ergene’de görev yapmakta olan öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Milli Eğitim Müdürü İsmail Kurban ‘ Yine bir öğretmenler gününü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmenlik insanlık namına tarihin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmenler insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan yaşamları boyunca gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasına dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül ilişkisidir. Her işi bilen her işi yapan bilgi de ayaklı kütüphane olmak yerine bilgileriyle hayatını yönlendiren kutsal bir meslektir. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce ideal, gaye ve hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun toprak altında büyümesi gibi öğretmende bir nesli büyütmektedir.
En çok sevilen öğretmen en çok seven öğretmen olduğunun düşüncesiyle dünyanın en değerli varlıkları olan siz öğretmenler! Bugün, Türk öğretmeninin şeref günüdür. Ona olan saygıyı yenileme, onun yüceliğini anma günüdür. Böyle anlamlı bir günde hepinizi sevgiyle candan kutluyorum’ ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından kutlama programı şiir dinletisi , oratoryo ve tiyatro gösterileri katılımcılar tarafından büyük beğeni toplarken, emekli öğretmenlere belge takdiminde bulunuldu.
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı kapsamında düzenlenen turnuvalarda dereceye giren takımların ödüllendirilmesinin ardında Öğretmenlik mesleğinde ilk yıllarını ve bu süre içerisinde mesleğe hazırlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğretmenlerin yemin töreni yapıldı.
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, müzik dinletisiyle sona erdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: