Serginin açılış kurdelesi Eski Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, meslektaşları Erdal Özcan’ın sevenleri tarafından kesildi.
Ülkemizin yetiştirdiği 50 yıllık başarılı gazeteci, örnek insan Erdal Özcan adına sergiyi açtığını belirten Araştırmacı- Gazeteci Yazar Yaşar Sevinç, “Erdal Abimizin 50. yıl programını hazırlarken 57 gün önce Erdal Abiyi kaydettik. Erdal Abi benim 38 yıllık abim, dostum. Ondan çok şey öğrendik. Bu vesileyle Erdal Abinin anısına bir şey yapmak istedik. Şu sergide ki fotoğraflar tamamen bana ait. Yıllar içinde Erdal Abiyi çekmiş olduğum fotoğraflar. Burada 250 farklı açıdan 250 tane Erdal Abinin fotoğrafı var” dedi.
Sevinç, Erdal Özcan anısına açtığı serginin hedefini de; “Rahmetli olan bir gazetecinin anılması açısından ahde vefa denilen olayı Erdal Abi için yaptım” sözleriyle açıkladı.
Araştırmacı Yazar Sevinç, “Serginin özelliği şu 99 şövalyemiz var, 99 panomuz var, 99 bayrak var üzerinde 999 metre uzunluğunda kuruldu öyle kullanıldı. Her şeyi ile Erdal Abiye özel bir sergi oldu” diyerek sözlerini noktaladı.
Eşi Erdal Özcan anısına açılan sergide bulunan Birsen Özcan’da sergide duygu dolu anlar yaşarken düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “Çok mutluyum, çok da üzüntülüyüm şu anda. Çok güzel bir duygu. Sevenleri burada babacığım burada. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”
Yorumlar
Kalan Karakter: