EDİRNE Vali Yardımıcısı Turgut Subaşı, kentte genelinde uygulamaya alınan yaklaşık 79 milyar TL’lik, orta ve büyük ölçekli 335 projeden 73’ünün bittiğini açıkladı.
Edirne Valiliği İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Devecihan Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Turgut Subaşı’nın başkanlık yaptığı toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldı. Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Subaşı, 2025 yılında devam eden projeler ve bu projelere harcanan rakamlar açıkladı. Projelerle ilgili bilgi veren Vali Yardımcısı Subaşı, “Kuruluşlarımızca Valiliğimize gönderilen raporlara göre, ilimizde kamu kuruluşlarımızın 2025 yılı yatırım programlarında küçük, orta ve büyük ölçekli 335 proje yer almaktadır. Bu projelerin toplam bedeli yaklaşık 79 milyar TL’yi bulmaktadır. Bu projeler için önceki yıllarda 21,5 milyar TL harcanmış, 2025 yılında da 24 milyar TL ödenek kullandırılması öngörülmüştür. Üçüncü yatırım dönemi sonuna kadar yapılan çalışmalar dahilinde 9,6 milyar TL harcama yapılarak %40 yıllık harcama oranı sağlanmıştır. Yatırımları izlenen kuruluşlar olarak değerlendirildiğinde; 2025 yılının üçüncü dönemi sonu itibarıyla yapılan yatırım harcamalarının 9,3 milyar TL’sini merkezi idare kuruluşlarımızın yaptığı görülmektedir. Merkezi idare kuruluşlarımızın bu harcama miktarı ile sağladıkları yıllık harcama oranı %40,2’dir. Belediyelerimiz ise 296 milyon TL tutarında yatırım harcaması yaparak %38’lik bir yıllık harcama oranı gerçekleştirmişlerdir” dedi.
’73 PROJE BİTTİ’
Subaşı, 335 projenin 73’ünün bittiğini belirterek, “Merkezi ve yerel yönetim kuruluşlarımızca yapılan bu yatırım harcamaları sonucu, 2025 yılı üçüncü dönemi sonunda, kamu kuruluşlarımızın programlarında yer alan 335 projenin 73 tanesi bitirilmiş, 188’i devam etmekte, 1 proje tasfiye edilmiş olup 73’ü ise ihale ve proje aşamasındadır” ifadelerini kullandı.
‘EN ÇOK HARCAMA ULAŞTIRMA-HABERLEŞME SEKTÖRÜNE’
Vali Yardımcısı Subaşı, uygulamaya konulan projelerin ilçelere göre dağılımını da açıkladı. Subaşı, “Merkez 165, Keşan 45, Uzunköprü 22, İpsala 20, Havsa 13, Enez 13, Meriç 11, Lalapaşa 9, Süloğlu 5 olup 32 proje ise muhtelif ilçelerde gerçekleştirilmiştir. Yatırımlar sektörel bazda değerlendirildiğinde; projelerin 115’i Tarım, 93’ü Diğer Kamu Hizmetleri (sosyal-iktisadi), 61’i Eğitim, 27’si Ulaştırma-Haberleşme, 18’i Sağlık, 12’si Enerji, 7’si Turizm, 2’si Madencilik sektörlerinde uygulamaya konulmuştur. Dönem sonu itibarıyla en çok harcama 5 milyar 757 milyon TL ile Ulaştırma-Haberleşme sektöründe gerçekleşmiş; bunu sırasıyla 1,9 milyar TL ile Tarım, 1 milyar 56 milyon TL ile Eğitim, 521 milyon TL ile Diğer Kamu Hizmetleri (sosyal-iktisadi), 247 milyon TL ile Turizm, 126 milyon TL ile Sağlık ve 9 milyon TL ile Madencilik sektörü izlemiştir” diye konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: