Çerkezköy'de Yabancılara Yönelik "Uyum Buluşmaları" Toplantısı Düzenlendi
Çerközköy ilçesinde, Tekirdağ'da yaşayan yabancılara yönelik "Uyum Buluşmaları" toplantısı gerçekleştirildi.


Toplantıda yabancılara, eğitim, sağlık, iş piyasasına erişim, afet farkındalığı konularında bilgiler aktarıldı.
İl Göç İdaresi Müdürlüğünden Sorumlu Vali Yardımcısı Vekili Harun Kaya, burada yaptığı konuşmada, Tekirdağ'ın İstanbul'a yakın olmasından kaynaklanan göç baskısı yaşadığını söyledi.
Problemlerin çözümü konusundaki adım atabilme kabiliyetlerinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:
"Dünya büyük bir göç ordusuyla karşı karşıya. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu sıkıntıların yaşandığını görüyorsunuz. Bu topraklarda Anadolu coğrafyasında Selçuklu'nun Osmanlı'nın torunları gelen herkese, ülkesinde bulunan herkese mazlum ve gariban gördüğü herkese kucak açan bu millet, sofrasındaki ekmeği paylaşmaktan çekinmedi. Bugün bizim göç politikaları üzerinden söyleyebileceğimiz en doğru şey belki o anlara baktığımız zaman dünya üzerinde yaşanmakta olan bu göç hareketliliğinin ülkemiz adına, bizim adımıza bu yurtta bu vatan üzerinde yaşanan kısmında bizim nasıl bir imtihan verdiğimizle alakalı. Ben 81 vilayetin her noktasında gelen misafirlere kapısını açan, sofrasını, işyerini açan ve onları bir kardeş gibi bu ülkenin bir ferdi gibi onlarla ilgilenen tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum."
Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru da il genelindeki en çok göçmenin Çerkezköy’de yaşadığına vurgu yaparak, "Toplantının Çerkezköy’de yapılmasının nedeni yaklaşık 5 bin 900 göçmen vatandaşımızın ilçemizde yaşıyor olması. Özellikle ilçe bazında da Çerkezköy'ün seçilme nedeni de bu. Biz de ev sahipliği yapmaktan dolayı belediye başkanımızla beraber mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum." dedi.
Uluslararası Göç Örgütü Proje Koordinatörü Kemal Pehlivanlı da toplantının sonunda 5 bin göçmene ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, "Bu maksatla programa bölgesel olarak Tekirdağ'dan başlayıp Edirne, Kırklareli şeklinde Trakya'da uygulayacağız." dedi.
Tekirdağ İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Gümüş de "Yerel Uyum Buluşmaları"nın Trakya'da ilk olduğunu ifade ederek, hayırlı olmasını diledi.
Programa, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, Çerkezköy Birleşik Türkmenler Derneği Başkanı Nurettin Yazar, dernek başkanları ve göçmenler de katıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: