BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen Junioshow Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim & Çocuk İhtiyaçları Fuarı açıldı. BTSO iştiraki KFA Fuarcılık organizasyonuyla; BEKSİAD, UTİB ve UHKİB destekleriyle düzenlenen fuar, 20-22 Ocak 2026 tarihleri arasında sektör temsilcilerini uluslararası alıcılarla buluşturacak.
Bu yıl 21’incisi gerçekleştirilen Junioshow Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim & Çocuk İhtiyaçları Fuarı, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde kapılarını açtı. Fuarda, 0-12 yaş grubuna yönelik tüm sezonları kapsayan yeni koleksiyonlar, tek tip ve özel dekorasyonlu stantlarda sergileniyor. Fuarda stant açan 80’e yakın firma, yurt içinden nitelikli alıcıların yanı sıra yurt dışından 30’dan fazla ülkeden gelen 200’ü aşkın yabancı alıcı ile iş görüşmeleri gerçekleştiriyor. 20-22 Ocak tarihleri arasında devam edecek olan fuarın açılışına BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın yanı sıra Bursa Vali Yardımcısı Salih Altun, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Orkun Gazioğlu, BEKSİAD Başkanı Mehmet Bayezit ve iş insanları katıldı. Fuarda stantları gezen BTSO Başkanı İbrahim Burkay, gazetecilere yaptığı açıklamada, “2026’nın ilk önemli organizasyonunda aslında hem uluslararası alıcılarla hem de Bursa ve Türkiye’de özellikle bebe sektöründe çok ciddi oyuncularımızla bir araya geldiğimiz bir etkinlikteyiz. Tabi Junioshow Fuarı bu sene 21’incisini düzenlediğimiz Türkiye’nin uluslararası gerçekleşen en önemli fuarlarından bir tanesi. Bugün 30’un üzerinde ülkeden 200’ün üzerinde yurtdışı alım heyetiyle birlikte şehrimize ve Türkiye’ye gelen iş dünyası temsilcilerimiz var. Yine aynı zamanda 21 kez fuarın devam etmesi sürdürülebilirlik açısından çok kıymetli. Bir işi bir kere yapmak belki kıymetli ama onu 21 kere tekrar edebiliyor olmak aynı zamanda hem sektörün hem de bu ekosistemin ne kadar güçlü olduğunu bize gösteriyor” dedi.
‘BU FUAR TRENDLERİN VE MODANIN ÇEKİLLENDİĞİ KONUMA GELDİ’
Bebe sektöründe toplam üretim açısından bakıldığında Bursa’nın, ülkenin en önemli üretim merkezlerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Burkay, “Buradaki oyuncularımız gerçekten sadece yurt içi pazarda değil, yurt dışı pazarlarda da çok ciddi güce sahip. Moda ve trendlerin belirlendiği bir buluşma noktası burası. Az önce özellikle trend alanını ziyaret ettik ve dünyadaki bebe sektöründe, bebe alanındaki, çocuk alanındaki trendleri tanıma ve görme fırsatımız oldu. Bu bir anlamda sadece üretim değil, aynı zamanda çocuk ve bebe alanında trendlerin ve modanın da belirlendiği, şekillendiği bir konuma gelmesi demek. Çok kıymetli. Çünkü biz Türkiye olarak artık orta-üst segmentte dünya pazarlarında var olmayı hedefleyen bir sektörüz. Bu anlamda da bizim özellikle dünyadaki birçok markanın raflarında bizim Bursa’nın ve Türkiye’nin ürünleri yer almakta. Bu çok kıymetli” diye konuştu.
‘FUARI 21 YILDIR YAPMAK, SEKTÖRÜN SAHİP ÇIKMASIYLA MÜMKÜN’
2026 yılının dünyada enflasyonist politikaların daha yavaşladığı, enflasyonla mücadelenin biraz daha hafiflediği bir süreç olacağını söyleyen İbrahim Burkay, “Bu da bize şunu ifade ediyor; hem Avrupa’daki hem de dünyadaki talebin biraz daha güçlü olma ihtimali var. Çünkü hem OECD hem Dünya Bankası raporlarında büyümeler hep artık yukarı yönlü revize edilmekte. Bu da inşallah sektör olarak, ülke olarak ihracatımıza pozitif yansıyacak. Bu buluşmada da ben sektördeki tüm temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Çünkü 21 yıl bunu yapabilmek demek, sektörün bu organizasyona sahip çıkmasıyla mümkün. Sektörümüz gerçekten bu anlamda bilinçli ve istikrarlı şekilde bu etkinliği sürdürmekte. Bu anlamda bizler de BTSO olarak tabi ki sektörümüzün dün olduğu gibi, bugün olduğu gibi yanındayız, yarın da yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: