BURSA Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen ‘Her Yönüyle Kalça Ağrıları’ konulu sempozyuma, Bursa dışından gelen çok sayıda uzman hekim ve uzmanlık eğitimi gören asistan hekim katıldı. Başkanlığını yaptığı sempozyumda konuşan Prof. Dr. Meliha Kasapoğlu Aksoy, kalçada yaşanan rahatsızlıkların zaman zaman bel ve diz ağrısı ile karışabileceğini söyledi.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Bursa Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Meliha Kasapoğlu Aksoy, bu yıl da ‘Her Yönüyle Kalça Ağrıları’ konulu sempozyum düzenledi. Yurdun çeşitli bölgelerinden gelen önemli akademisyenlerin konuşmacı olarak katıldığı sempozyumu, Bursa ve çevre illerden gelen çok sayıda uzman hekim ve uzmanlık eğitimi gören asistan hekimler ilgiyle izledi. Etkinliğin açılışında konuşan Prof. Dr. Meliha Kasapoğlu Aksoy, sempozyumun yapılmasında katkısı olan SBÜ Bursa Tıp Fakültesi Dekanı Mehmet Demir’e, Bursa sağlığında önemli bir rol üstlenen SBÜ Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Başhekimi Doç.Dr. Mehmet Oğuzhan Ay ile Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon (FTR) kliniği eğitim görevlilerine teşekkür etti.
‘KALÇA AĞRILARI GÖZ ARDI EDİLMEMELİ’
Göz ardı edilen kalça ağrılarının hastalarda fizik tedavi ve ameliyata neden olabileceğinin anlatıldığı sempozyumda, kalça ağrılarının zaman zaman bel ve diz ağrısı şeklinde de kendini gösterebileceğine dikkat çekildi. Sempozyumda, çocuklarda olabilecek kalça ağrılarının neden olduğu büyüme plaklarındaki kayma ve enfeksiyonlara da değinildi.
Sinem Akselim’in sekreterliğini yaptığı etkinliğin ardından sempozyuma katılanlar, 1’inci Murad Hüdavendigar Cami’ni ziyaret edip Bursa Karagöz Müzesi’ni gezerek gölge oyununu izlediler. Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi geçen yıl da Prof. Dr. Meliha Kasapoğlu Aksoy’un başkanlığını yaptığı sempozyumda, inmeye bağlı yaşanan felç vakalarını ele alıp tartışmıştı.
Yorumlar
Kalan Karakter: