Aygun, "Kartal Faciası Tekirdağ'da Yaşanmasın!"
TEKİRDAĞ (Çorlu Haber) - CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Kartal’da 6 Şubat’ta 7 katlı binanın çökmesi sonucu 21 vatandaşımızın hayatını kaybettiğine işaret ederek, “Bu olaydan bir ders çıkararak, kentsel dönüşüm planlarını bir an önce yaşama geçirelim. Tekirdağ Altınova’da da benzer tehlike var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altınova Kentsel Dönüşüm Projesi’ni bir an önce onaylamalı ve depreme dayanıksız binaların hızla yıkımına başlanmalıdır” dedi.


Altonova girişindeki bir siteye ait iki binada sıkıntı olduğunu kaydeden Aygun, “Altonova’daki 14.5 hektarlık alanda kentsel dönüşüm öngören projeyi ne zaman onaylamayı düşünüyorsunuz? Bu konudaki gecikmenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı da vebal altında bıraktığının farkında mısınız?” diye sordu.
Önergede, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa ilçesi sınırları içinde bulunan yaklaşık 7 bin 740 hektarlık alana ilişkin Kentsel Dönüşüm Master Planı çalışması yapıldığına işaret eden Aygun, “Bu çalışma ile yeterli mühendislik hizmeti almamış, depreme dayanıksız, sağlıksız, güvensiz, ruhsatsız veya ruhsata aykırı yapılaşma ile kent siluetini bozan çok katlı ve estetik olmayan yapılaşmanın ortadan kaldırılması amaçlanmıştır. Süleymanpaşa Kentsel Dönüşüm Master Planı kapsamında da Altınova bölgesinin 14.5 hektarlık alanda yer alan konut ve ticari alanı; deprem riskine karşı Öncelikli Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alan Sınırı olarak ilan edilmiştir” bilgilerini verdi.
Bu kapsamda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 25.05.2018 tarihli ve E.16583 sayılı yazı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurulduğunu kaydeden Aygun, şu sorulara yanıt istedi:
Altınova Mahallesi’ndeki 14.5 hektarlık kentsel dönüşüm alanına ilişkin teklif dosyası neden hâlâ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bekletilmektedir? İncelemenin bu kadar uzun sürmesi, bölge için risk değil midir?
İstanbul Kartal’da Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak’ta 7 katlı binanın 6 Şubat 2019 tarihinde çökmesi sonucu 21 vatandaşımız yaşamını yitirmiştir. Bu faciadan ders alarak benzeri olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerin hızla alınması gerekmektedir. Tekirdağ’daki Altonova Mahallesi’nde bir an önce kentsel dönüşüme başlanması gerekmektedir. Altonova girişindeki bir siteye ait iki binada hala vatandaşlarımız yaşam sürmektedir. İstanbul Kartal’daki faciadan daha büyük bir dram yaşanmaması için bölgenin tamamen boşaltılması ve acilen kentsel dönüşüme geçilmesi büyük önem taşımaktadır. Altonova’daki 14.5 hektarlık alanda kentsel dönüşüm öngören projeyi ne zaman onaylamayı düşünüyorsunuz? Bu konudaki gecikmenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı da vebal altında bıraktığının farkında mısınız?
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: