Türkiye genelinde "Araban Baklavası" olarak bilinen meşhur Araban karpuzu, bayram öncesinde tezgahlardaki yerini aldı.
Araban Ovası'nın verimli topraklarda organik olarak yetiştirilen Türkiye genelinde "Araban Baklavası" olarak bilinen ve ünü yurt dışına kadar yayılan 2016 yılının ilk Araban karpuzu satışa sunulmaya başlandı.
Market işletmecisi Mustafa Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada günlük 2-3 defa tezgahını doldurup boşalttığını söyledi.
Araban karpuzuna yoğun ilgi olduğunu aktaran Yıldız, "Araban karpuzu yetişene kadar tezgahımda satışını yaptığım kabak aşısı karpuzları müşterilerime istemeye istemeye satıyordum. Ancak karpuzumuzun yetişmesiyle tezgahımı Araban karpuzuyla doldurdum. Her gün 2-3 defa tezgahı boşaltıp dolduruyorum. Araban karpuzu yok satıyor. Karpuz alan müşterilerim de ramazan ayının son günlerinde ağız tadıyla karpuz yemenin mutluluğunu yaşıyorlar." dedi.
Araban karpuzunu çok sevdiklerini ifade eden Erol Sülüker de ramazan ayı boyunca kabak aşısı karpuzu yemekten bıktıklarını vurgulayarak, kendi karpuzlarını yemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Araban Karpuzu Tezgahlarda Yerini Aldı
Türkiye genelinde "Araban Baklavası" olarak bilinen meşhur Araban karpuzu, bayram öncesinde tezgahlardaki yerini aldı.


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: