AK Parti Bursa İl Başkanlığının 60’ıncı İl Danışma Meclisi toplantısı, kentteki AK Partili 11 belediye başkanı, 17 ilçe başkanı ve mahalle başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.
AK Parti Bursa İl Başkanlığının 60’ıncı İl Danışma Meclisi toplantısı, AK Parti Bursa milletvekilleri Refik Özen, Osman Mesten, Ahmet Kılıç, Emine Yavuz Gözgeç, Emel Gözükara Durmaz ve Mustafa Yavuz'un yanı sıra AK Parti Bursa İl Yönetim Kurulu üyeleri, Bursa’daki 11 AK Partili belediye başkanı, 17 ilçe başkanı ve mahalle başkanlarının katılımıyla, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
’MAHALLE BAŞKANLARIMIZ BU DAVANIN BELKEMİĞİDİR’
Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, mahalle başkanlarının partinin bel kemiği olduğunu söyleyerek, “Bu toplantı bir danışma meclisinden çok daha fazlasıdır, bir gönül buluşmasıdır. Sizler bu davanın sahadaki vicdanı, emeği, yüreğisiniz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi, mahalle başkanları bu partinin bel kemiğidir. Sizlerin emeği olmadan bu dava ayakta duramaz. Cumhurbaşkanımızın sizlere olan güveni tam, bizim size olan inancımız sonsuzdur” dedi.
’SU ŞEHRİ BURSA, SUSUZLUĞUN ŞEHRİ OLDU’
Konuşmasında Bursa’daki su sıkıntısına da değinen Gürkan, “Bir zamanlar su şehri olarak anılan Bursa, bugün susuzlukla anılır hale geldi. Kaynaklarıyla övündüğümüz bu şehirde vatandaş musluğunu açtığında su bulamıyor. Bu vizyon eksikliğinin bir sonucudur. Biz Bursa’nın susuzluğunu da çözeceğiz, yeniden bereketin ve hizmetin şehri yapacağız. Yağmur yağıyor ama su yok. Çünkü sorun su değil, vizyon sorunu. Biz bu kenti vizyonla, akılla, planla yöneteceğiz” diye konuştu.
Eğitim, sağlık ve ulaşım alanındaki yatırımlara da değinen Gürkan, “Sadece iki yılda Bursa’ya 60 milyar liralık yatırım kazandırdık. Bu, AK Parti hizmet anlayışının somut göstergesidir” ifadelerini kullandı.
’TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ YENİ BİR DÖNEMİN HABERCİSİ’
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin güvenlik alanında geldiği noktaya dikkat çeken Gürkan, “Bugün artık terörsüz bir Türkiye’den bahsedebiliyoruz. Cumhurbaşkanımızın iradesiyle başlatılan kararlı mücadele sonucunda ülkemiz yeni bir döneme girdi. Artık sadece sınırlarımız içinde değil, sınır ötesinde de huzuru hissediyoruz. Dünyanın savaş ve kargaşa içinde olduğu bir dönemde, AK Parti’nin inşa ettiği güçlü devlet yapısı sayesinde ülkemiz huzur ve güven ortamını koruyor” dedi.
’BURSA’MIZA 15 BİN 625 SOSYAL KONUT DAHA KAZANDIRACAĞIZ’
’Yüzyılın Konut Projesi – Ev Sahibi Türkiye’ programına da konuşmasında yer veren Gürkan, Bursa’ya kazandırılacak yeni sosyal konut müjdesini hatırlatarak, “Yapımına daha önce başladığımız 8 bin 656 konutla birlikte, Bursa’mıza 15 bin 625 yeni sosyal konut daha kazandırarak hemşehrilerimizi ekonomik, sıcak ve güvenli yuvalarına kavuşturacağız. Bu büyük vizyonun öncüsü olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şehrimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
’HER YENİ ÜYE, BU DAVANIN KÖKLERİNE DİKİLEN BİR FİDAN’
Teşkilat çalışmaları ve üye seferberliği konusuna da değinen Gürkan, “Her yeni üye, Cumhurbaşkanımıza olan sevginin ve güvenin göstergesidir. Bizim gücümüz, teşkilatımızın gücüdür” diyerek sahadaki çalışmaların önemine dikkat çekti.
MAHALLE BAŞKANLARINA PLAKET VERİLDİ
Açılış konuşmasının ardından, üye çalışmaları kapsamında teşkilata en çok yeni üye kazandıran mahalle başkanlarına plaketleri takdim edildi. Bu kapsamda; Yıldırım Hacısayfettin Mahalle Başkanı Vedat Kolaçoğlu, Osmangazi Soğanlı Mahalle Başkanı Mustafa Erden, Gürsu Kumlukkalan Mahalle Başkanı Suat Uzun, Osmangazi Bağlarbaşı Mahalle Başkanı Bülent Yasa, İnegöl Yunusemre Mahalle Başkanı Rahim Seydul ve Keles Düvenli Mahalle Başkanı Yaşar Gülşen, emek ve gayretleri dolayısıyla ödüllendirildi. Plaket töreninin ardından, mahalle başkanlarının hem AK Sistem üzerinden hem de sözlü olarak ilettikleri soru, öneri ve talepler, İl Başkanı Davut Gürkan ve milletvekilleri tarafından tek tek yanıtlandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: