12 Belediye Başkanı PAKOP'a Karşı Birleşti
Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, Ergene ilçesinde tarım alanına Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulmak istenmesine tepki gösterdi.


12 Belediye Başkanı adına ortak basın açıklaması metnini okuyan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "2 bin 800 dekar tarım alanına yapılması planlanan Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesine izin vermeyeceğiz." dedi.
“DOĞAMIZA, ŞEHRİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Her türlü yatırımın ve yatırımcının yanında olduklarını ifade eden Yüksel, şunları kaydetti, "Hiçbir zaman yatırımcının karşısında olmadık. Ergene ilçesinde 4 OSB var. OSB'lerin doluluk oranı yüzde 50'dir. Yeni kurulmak istenen Plastik Organize Sanayi yüzde 50 dolulukta olan OSB'lerde havamızı, suyumuzu koruyacak, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak her türlü yatırımı yapabilir. Biz 12 belediye başkanı olarak yatırımları ve yatırımcıyı destekleriz. Devam eden mahkeme sürecinin takipçisi olacağız, doğamıza, şehrimize sahip çıkmaya devam edeceğiz."
“BİZ BU TOPRAKLARI KORUMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ”
Biz bu toprakları korumakla yükümlüyüz diyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bugün burada buluşma amacımız şudur. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 14 Nisan 2021 tarihinde bir karar aldık. Ne dedik meclis kararında. Tekirdağ sınırlarında 13 OSB, Ergene sınırları içinde de 4 OSB var. Doluluk oranları yüzde 50 civarında. Dolayısıyla doluluk oranı yüzde 50’lerdeyken, sizin bugün 2 milyon 800 bin metrekarelik bir tarım alanında Plastik OSB kurmanızı istemiyoruz dedik. Biz bu toprakları korumakla yükümlüyüz dedik. Tekirdağ bir sanayi kentidir, Tekirdağ bir tarım kentidir. Sanayinin yapılabilme alanları 25 binlik planlarda belirlenmiştir. OSB alanları sanayinin yapılabilme alanlarıdır. Biz yatırımcının bu alanlarda yatırımlar yapmasını destekliyoruz. Ancak OSB dışındaki parsellerde, Ergene sınırlarında 250’ye yakın sanayi kuruluşunun, plastik sanayisinin tarım toprakları üzerine inşa edilmesini istemediğimizi ifade ediyoruz. Bu süreçlerin hukuki mücadelesi devam ediyor. Tüm belediyeler bu konuda bir refleks ortaya koydu. Biz bugün siyasetin tüm reflekslerini bir kenara koyarak çok anlamlı ve çok kıymetli bir fotoğraf verdik. Tekirdağ’ın 12 Belediye Başkanı bu konuda aynı şeyi düşündüğünü bir metin ile ifade etti. Biz bu anlamdaki mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.
YENİ BİR YER AÇMAK GEREKSİZ”
Diğer OSB’lerin doluluk oranlarından bahseden Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, “Yüzdeleri boş olan organize sanayi bölgelerine yapılabilir bu yerler. Yeni bir yer açmak gereksiz” dedi.
“ŞEHRİN MENFAATİ İÇİN BİRLİK OLDUK”
Burada siyaset gütmeden tüm belediye başkanları ile birlik olduk diyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “12 belediye başkanı olarak ortak bir basın açıklama yaptık. Burada önemli olan herhangi bir siyasi konuya alet edilecek malzeme olmadığı idi. Bu nedenle milletvekillerimiz davet edilmedi. Bu metnin altına imza atacak belediye başkanları siyaset gütmeden şehrin ortak menfaatleri doğrultusunda hareket ettiğinin göstergesi oldu. Yatırımcıya karşı değiliz doluluk oranları yüzde 50 olan 4 OSB’miz var burada yatırımlar bittikten sonra değerlendirilecek bir konudur bu alanlar boşken ilavesine gerek yoktur dedik. Ayrıca bütün belediye başkanlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.
“İTİRAZIMIZI HEP BİRLİKTE YAPTIK”
Planı olmayan bir tarım arazisi üzerine kurulmasına itirazımızı hep birlikte yaptık diyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Sivil Toplum Kuruluşlarının her siyasi görüşten arkadaşımız da var. Lisan dikkatliydi, önemliydi özellikle bizim olduğumuz tarafta vurgulamamız gereken başlıkları ifade ettik. Mahkeme süreçlerini takip ediyoruz, neticelenen mahkeme süreçlerinin önemli olduğunu ifade ediyoruz. Bulunduğumuz bölgede OSB’lerin henüz yüzde 50’yi aşmamışken yeni bir organize sanayi bölgesinin planı da olmayan bir alanda daha önce bunları birlikte de tartışmıştık imar planlarında planlı sanayi alanı gözüküp onun üzerine organize sanayi bölgelerinin düzenlendiği alanda değerlendirmelerimiz farklıydı. Planı olmayan bir tarım arazisi üzerine kurulmasına itirazımızı hep beraber etmiş olduk. Bütün belediye başkanlarımızın bir araya gelmiş olması ve sivil toplum örgütlerimizin de olması hemşerilerimize, doğaya karşı sorumluluğumuzun farkındayız süreci hep birlikte takip edeceğiz ve inşallah yatırımın başka bir bölgeye yapılmasına vesile oluruz” dedi.
“BU TESİSİN BU ALANA KURULMAMASI İÇİN MÜCADE EDECEĞİZ”
2014 yılından itibaren bu tesisin bu alana yapılmasına defalarca karşı çıktık diyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “30 Mart 2014 tarihinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına başladığımdan 1 hafta sonra ilk imzaladığım evrakların arasında PAKOP olayı vardı. O zaman bize gelip müracaat etmişleri valilik tarafından. PAKOP’a görüşünüz nedir diye bize sordular. Biz o zamanda dedik ki ilk attığım imza ki o zaman daha daire başkanlıkları kurulmamıştı biz buna yaptığımız araştırmalar sonucu bu alana bu OSB’nin kurulmasının uygun olmadığı görüşünü verdik. 6 ay sonra bir daha geldiler tabi o zaman daha oturmuş bir büyükşehir belediyesi olarak yaptığımız araştırmada doğrusunun bu olduğunu söyleyerek tekrar hayır olarak kararımızı verdik. Sonra bu süreçler buraya kadar geldi. En son belediye meclisine başvurdular bugün çok önemli bir konu aslında 4 AK Parti’li ve 7 CHP’li 11 ilçe belediye başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak meclisten oy birliği ile bu tesisin burada kurulmasının uygun olmadığı görüşünü verdik. Şimdi bugün 12 belediye başkanı olarak toplandık bu görüşü burada bu ortamda, bütün Türkiye’ye yayınlamak istedik. Bu alan tarim arazisi ve çok verimli bir arazi. Buraya yakın OSB’ler var bu alanlarda bu tesisler kurulabilir. Bu tesisin bu alana kurulmaması için elimizden gelen hukuki mücadeleye devam edeceğiz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: