Yarasaların Mekanı Dupnisa Mağarası, Daha Çok Ziyaretçi Ağırlayacak
Trakya'nın turizme açık tek mağarası olan ve binlerce yarasayı barındıran Dupnisa Mağarası, yeni yatırımlarla turizme daha fazla katkı sağlayacak.


İkinci jeolojik zamana ait mermerler içinde birbirine bağlı iki kat ve üç bölümden oluşan, sürekli akan bir yeraltı nehri ve bu nehrin oluşturduğu derinliği yer yer 2 metreyi aşan göller bulunan mağaranın sulu kısmı, yarasaların üremesi amacıyla her yıl 6 ay süreyle ziyarete kapatılıyor.
Zengin damla taş oluşumları, süt beyazdan, kırmızı ve kahverenginin her tonundaki renklere sahip dev boyutlara ulaşan sarkıt, dikit, sütunlar ve damla taş havuzları ile hayranlık uyandıran mağarayı ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, 1977 metre uzunluğundaki mağaranın turizme açık 500 metrelik bölümünün 100 metresini gezebiliyor.
15 Mayıs'ta ziyaretçilerine kapıları açılan mağara, 15 Kasım'a kadar ziyarete açık kalıyor.
"Dupnisa, dünyanın ender mağaraları arasında"
Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AA muhabirine, Dupnisa Mağarası'nın jeolojik yapısı itibarıyla dünyanın ender mağaraları arasında yer aldığını söyledi.
Dupnisa Mağarası'nın Trakya'nın turizme açık olan tek mağarası ve Türkiye'nin de en uzun mağarası olma özelliğine sahip olduğunu belirten Bilgin, bölgede turizmin canlandırılması ve daha fazla turiste ulaşılması hedefiyle projeler uygulandığını aktardı.
Mağaranın bulunduğu bölgeye ulaşımın sağlandığı yol ve mağara etrafında çevre düzenlemeleri yapıldığını bildiren Bilgin, "Bisiklet ve yürüyüş yolları, otopark, yerel ürün satış noktaları ile mağara içi ve çevresinde aydınlatmalar yapıldı. Dupnisa Mağarası bölgemizin en önemli turizm bölgelerinden biridir. Dupnisa, dünyanın ender mağaraları arasında yer alıyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Dupnisa, Trakya'nın çekim merkezi haline geldi." diye konuştu.
Mağara ve çevresine 14 milyon lira yatırım yapıldığını anımsatan Bilgin, şöyle devam etti
"Fiziki olarak projelerin yüzde 50 kısmını yaptık. Bu yıl tamamını bitireceğiz. Mağara çevresinde bulunan ve bize tahsisli olan 15 dekarlık alanda 20 bungalov ev yaparak turizme kazandırılmasıyla ilgili çalışma yapıyoruz. Mağara çevresine yapacağımız bungalov evler ile yerli ve yabancı turistler hem mağaramızı gezecek hem de bölgenin doğa koşullarında istirahat edebilecek. Herkesi mağaramızı görmeye davet ediyorum."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: