

Tatbikatta senaryo gereği depremin habercisi sirenler çalındı belediye personeli ve vatandaşlar bulundukları yerde güvenlik tedbiri aldı.
Deprem sarsıntısının bitmesinin ardından belediye binası içerisindekiler ekiplerin ortaklaşa yürüttüğü çalışma ve yönlendirmeler ile bina dışına tahliye edildi.
Tahliye sonrası, ekipler tarafından meydanda bilgilendirmelerde bulunuldu.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, deprem bilinciyle gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.
Depremin bir hayat gerçeği olduğunu aktaran Helvacıoğlu, şunları kaydetti, "Deprem ve doğal afetler konusunda bilinçli olmak zorundayız, başka şansımız yok. Deprem tatbikatlarında bazen 'Bitse de gitsek' diyebiliyorsunuz. Aklınızda işiniz, çocuğunuz, ödemeleriniz, imzanız, çekiniz olabiliyor. Deprem gerçekten olduğunda aklınızdaki soru ve sorunların ne kadar önemsiz hale dönüşebileceğini hayal edin.
Belediye olarak, çalışanlar olarak, esnaf olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Deprem olmayacak gibi düşünüyor ve yaşıyoruz, ama yanılıyoruz, deprem olacak. Belki 1 saat sonra, belki 1 yıl, belki 10 yıl sonra."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: