Zehirleme davasında tutuklu sanık kalmadı

TAKİP ET

Evlendiği gece hayatını kaybeden Ahmet Yeşildağ'ın ölümüyle ilgili yargılanan 4 sanıktan sonuncusu olan Sevilay Saygın da adli kontrol şartıyla tahliye edildi

Mersin’de yaşayan Ahmet Yeşildağ (70) internette tanıştığı Sevilay Saygın’la Bursa’da birlikte yaşamaya başladı. Saygın’a mallarını bıraktığını belirten vasiyetname hazırladıktan bir gün sonra Saygın’ın isteği üzerine yeğeni Derya Mızrakçı (42) ile resmi nikahla evlendi.

Ahmet Yeşildağ, nikahın kıyıldığı 23 Mayıs 2013 gecesi evde fenalaşarak öldü. Yeşildağ’ın vücudunda aşırı miktarda morfin ve kodein maddesi bulunması üzerine açılan cinayet davasında yargılanan dört sanık da tahliye edildi.

Ahmet Yeşildağ’ın iki oğlundan Ali Yeşildağ, babasının ölümünü şüpheli bulup savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık mezarı açıp alınan parçalara otopsi yapınca, Yeşildağ’ın vücudunda zehirleyici miktarda morfin ve kodein maddesi tesbit etti.

Tek tutuklu kalmıştı

Bunun üzerine Sevilay Saygın, Derya Mızıkçı Yeşildağ ile annesi Beyhan Mızıkçı cinayet suçlamasıyla tutuklandı. Saygın’ın oğlu Cihan Saygın (36) ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan üçü kadın dört sanık hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yargılama sırasında Saygın’ın dışındaki iki tutuklu kadın tahliye edildi.

Sevilay Saygın’ın tek tutuklu sanık olduğu duruşmada mahkeme heyeti, Yeşildağ’ın ölümüyle ilgili bilirkişi raporunu okudu. Raporda ölümün doğrudan morfinden değil, alınmış bir ilacın morfin zehirlenmesine sebep olabileceği ifade edildi. Bunun üzerine mahkeme, Saygın’ın adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı koşulu ile tahliyesine karar verdi.

172 reform, 43 vaat