YPG, Cerablus'a Saldırı İçin Rusya'dan Talimat Bekliyor!

TAKİP ET

PKK'nın Suriye kolu YPG'nin Rusya'nın desteğiyle Türkmen kasabası Cerablus'a saldırı hazırlığında olduğu ortaya çıktı.YPG saldırı için Rusya'dan talimat bekliyor.

Afrin bölgesinden Azez yönünde muhalif mevzilere saldıran PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG, Cerablus'a saldırı hazırlığı yapıyor. Suriye'nin Türkmen kasabalarından olan ve bir yılı aşkın süredir IŞİD işgali altında olan Cerablus için hazırlık yapan YPG en büyük desteği de Rusya'dam alıyor. Rus hava unsurları son 20 günlük süreçte Afrin'le birlikte Cerablus çevresinde bulunan YPG noktalarına silah sevkiyatına aralıksız devam ediyor.

SÖZDE KOMUTAN DOĞRULADI

Bölgeden edinilen bilgilere göre YPG, birkaç gün içerisinde Cerablus'u çevreleyen Ziyadiye, Zormagar ve Ato köylerinden Cerablus kasabasına yönelik büyük çaplı bir saldırı gerçekleşecek. YPG milisleri son 3 gün içerisinde Kobani ve Telabyat'tan önemli oranda kara gücü takviyesi yaptı. YPG'nin sözde askeri komutanlarından Şarvan Derviş, Cerablus'a saldırı hazırlığını doğrularken, yakın dönemde Cerablus'a saldıracaklarını ifade etti.

var ClientCountryCode = getCookie("ClientCountryCode"); if(ClientCountryCode == 'DE'){ document.write('