Yetkililer Uyumaya Kazalar Olmaya Devam Ediyor!

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) – Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde her gün en az 2 kazanın olduğu kavşakta dün geç saatlerde yine kaza meydana geldi. Kavşağı fark etmeyen alkollü sürücü orta refüje çarptı. Polis ve sağlık ekiplerine zor anlar yaşatan alkollü sürücü 'böyle kavşak olmaz' diyerek yetkililere sitem etti.

Olay, Çorlu ilçesi Şeyhsinan Mahallesi Ali Osman Çelebi Bulvarı üzeri akaryakıt istasyonu mevkiinde bulunan kavşakta meydana geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kavşak nedeniyle meydana gelen kazalara bir yenisi daha eklendi. Her gün en az 2 kazanın yaşandığı kavşak sürücüler için büyük tehdit oluşturuyor. Edinilen bilgilere göre, eski sanayi sitesi istikametine seyir halinde olan sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden Coşkun P. yönetimindeki 59 NE 443 plakalı otomobil sürücünün kavşağı fark etmemesi üzerine orta refüje çarptı. Çarpmanın şiddetiyle yaklaşık 20 metre savrulan otomobil yön tabelasına çarparak durabildi. Meydana gelen kazada araç hurdaya dönerken sürücü Coşkun P. yaralandı.
POLİS VE SAĞLIK EKİPLERİNE ZOR ANLAR YAŞATTI
Bölgede devriye atan polis ekiplerinin önünde olan kaza sonrası ekipler yaralı sürücünün yardımına koştu. Polis ekiplerince yaralı araç içerisinden çıkartılırken durum sağlık ekiplerine bildirildi. Ayakta durmakta güçlük çeken sürücü ‘böyle kavşak mı olur?’ diyerek yetkililere sitem etti. Gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan sürücü hastaneye gitmeyi kabul etmedi. Trafik ekiplerince yapılan alkol kontrolünde sürücü Coşkun P.’nin 243 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ekiplere zorluk çıkarak alkollü sürücü gözaltına alınarak Çorlu Cumhuriyet Polis Merkezi’ne götürüldü.
VATANDAŞLAR KAVŞAĞIN KÜÇÜLTÜLMESİNİ İSTEDİ
Kazayı görerek duran diğer sürücüler kavşağın belediye ekiplerince bir an önce küçültülmesi gerektiğini ifade ederek, “Bu kavşakta her gün özellikle gece geç saatlerde kazalar oluyor. Zaten ne kadar kaza olduğunu kaldırım taşlarından anlayabilir yetkililer her tarafı kırılmış. Akaryakıt istasyonunda hala aynı yerden giriş-çıkış yapılabiliyor. Bu da diğer sürücülere tehlike oluşturuyor. Şuan bir de sokağa çıkma kısıtlaması var ona rağmen her akşam kazalar oluyor. Sisli havalarda daha da tehlikeli oluyor bu kavşak. Bu düzenlemeyi kim yaptıysa onu Allah’a havale ediyorum. Birinin ölümüne sebep olmadan bir önlem almayacaklar sanırım. Burada amaç vatandaşı öldürmekse yakında onu da yapacaklar. İnşallah kimse zarar görmeden yetkililer yaptığı hatanın farkına vararak kavşağı küçültürler” dedi.