Vatandaşa 'İndir Şu Arka Ayaklarını' Diyen Çerkezköy Kaymakamına Soruşturma

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) - Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Covid-19 denetimi sırasında bir kişiye 'İndir şu arka ayaklarını' diyen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban hakkında soruşturma başlatıldı.

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, ilçede koronavirüs denetimi yaparken, dışarıdan gördüğü işletmenin içerisine gererek Kovid-19 tedbirlerini ihlal ettiği gerekçesiyle işlem yapılmasını istemiş, bu esnada masada oturan vatandaşla girdiği diyalogda "İndir şu arka ayağını" ifadesini kullanmıştı. Kaymakam Abban daha sonra görevlilere işyerinin kapatılması talimatını vermişti.
Soruşturma haberini, İçişleri bakan yardımcısı Muhterem İnce Twitter hesabından duyurdu. Denetimlerin vali ve kaymakamların da katılımıyla başarıyla sürdüğü belirtilerek zaman zaman sürecin getirdiği olumsuz davranışlara da üzülerek şahit olunduğu kaydedilen açıklamada, "İçişleri Bakanlığı olarak kamu düzeninin tesisi amacıyla yürüttüğümüz birçok önemli görevin yanı sıra salgın hastalıkla mücadele sürecinde salgın yayılımını önlemek için başta denetim faaliyetleri olmak üzere sahada etkin bir şekilde görev icra edilmektedir. Korona virüs salgınına dair denetim faaliyetleri vali ve kaymakamların koordinesinde ve bizzat iştiraki ile başarı ile sürdürülmekle birlikte zaman zaman sürecin getirdiği olumsuz davranışlara da üzülerek şahit olunmaktadır. Bu kapsamda, Covid- 19 salgınına karşı alınan tedbirlere aykırı davrandığı açıkça belli olan bir iş yerine görevinin gereği olarak müdahale ederken tasvip etmediğimiz bir diyaloğa giren kaymakamımız hakkında ilgili birimlerce gerekli soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verdi.