Üniversite Öğrencilerinden Anlamlı Proje

TAKİP ET

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri sokak hayvanlarına yönelik bir kampanya başlattı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri Yağmur Bektaş ve Buket Gökalp Doğa ve Hayvanseverler Derneği iş birliği ile sokak hayvanlarına karşı sorumlulukları hatırlatmak ve toplumu bu konuda bilinçlendirmek amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.
Radyo Gündem sponsorluğunda gerçekleşen ‘Bir Avuç Mama’ isimli projede, sokak hayvanlarının bir öğününe yetecek kadar mama ambalajlanarak, Çorlu Yetenekli Çocuklar Anaokulu’ ndaki çocuklara kendilerini özel hissetmeleri için isimleri yazılan paket mamalar dağıtıldı ve hayvanlarla ilgili ilginç bilgilerin öğretildiği bir etkinlik yaptırıldı.
Projenin ilk adımını uygulayan üniversite öğrencileri, projenin devamında Çorlu halkını projeye destek olmak için DOHAS resmi Instagram hesabına davet etti. İsteyenler projeye katkı sağlamak için Doha ve Hayvanseverler Derneğinden bu mama paketlerinden alarak ‘Bir Avuç Mama’ projesine destek olabilecek. Satılan her mama sokak hayvanının bir öğünü olurken, aynı zamanda projeden gelecek gelir ile dernekteki hayvanların bakım olanakları sağlanırken, proje sürdürülebilir hale gelecek.
Gönüllü olarak projeye başlayan üniversite öğrencileri, projenin devamında sosyal medya üzerinden özel günler için siparişler üzerine satışa başlayacak.


 

dohas çanakkale onsekiz mart üniversitesi