Tuzla'da 4 Metrelik Çukura Düşen Köpeği Zabıta Kurtardı

TAKİP ET

Tuzla Akfırat Mahallesi'ndeki ormanlık alanda kaçak define avcılarının kazdığı 4 metre derinliğindeki çukura düşen köpek, Tuzla Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından kurtarıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Akfırat Mahallesi’nde bulunan ormanlık alanda kaçak arama yapan define avcıları, yaklaşık 4 metre derinliğindeki çukuru kapatmadan bıraktı.

Tuzla Belediyesi Zabıta Ekipleri bölgede gerçekleştirdiği kontroller sırasında çukurda mahsur kalmış köpeği fark etti.
Hızlı bir şekilde kurtarma çalışmalarına başlayan zabıta ekipleri, belediyeden getirdikleri iş makinasının kepçesiyle bir arkadaşlarını çukura indirerek köpeği çıkarmayı denedi.
Ancak günlerce çukurda aç ve halsiz kalmış köpek, zabıta memurunun tüm çabalarına karşın korkup görevliye yaklaşmadı.
Saatlerce yapılan mücadelenin ardından köpeğe yaklaşamayan ekipler, kepçe ile çukurun kenarından yol açma yöntemini denemeye karar verdi.
Zabıtanın yönlendirmesiyle açılan yoldan tırmanarak kurtulan köpek, çukurdan çıkıp ormana döndü.
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, saatlerce çalışarak köpeği kurtaran zabıta ekibini makamında ağırlayarak ödüllendirdi.
Yazıcı, "Yaptığınız çok güzel bir duyarlılık. Marifet iltifata tabidir. Bir köpeğin çukura düşmesi ve orada mahsur kalması, açlıktan ölecek duruma gelmesi... Çok önemli bir anda müdahale ettiniz. Sizlere tekrar teşekkür ediyoruz. Hayvanseverlik sadece sözde değil, hayvanlara ve tüm canlılara kıymet vermekle olur." ifadelerini kullandı.