Türkiye'nin Geleceği TED Çorlu'dan Çıkacak  

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) – Türk Eğitim Derneği (TED) Çorlu Koleji, törenle hizmete girdi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Hatip Mahallesi Yeni Bosna Caddesi'nde açılan kolej binasının çok amaçlı salonunda düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan TED Çorlu Koleji Kurucu Temsilcisi Dr. Murat Dayanıklı Çorlu TED Koleji'nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Dr. Murat Dayanıklı, “Bugün gerçekten uzun zamandır hayalini kurduğumuz okulumuzun resmi açılış törenini yapmaktan çok büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Konuşmama teşekkür ederek başlamak istiyorum. İlk olarak rahmetli anne ve babamı anmak istiyorum. Çünkü ağabeyim ve benim önce iyi insan olmamız için iyi niyetle gayretli bir şekilde, huzurlu bir ortamda, ülkemize yararlı olabilmemiz için değerleri bize verdiler ve yalnızca ağabeyim ve bana değil tüm Vatan Hastanesi ailesinin her bireyine bu değerleri aşıladılar. Dolayısıyla huzurlarınızda öncelikle anneme ve babama teşekkür etmek istiyorum. Daha sonra Vatan Hastanesi’nin çok değerli ortaklarına ve yönetim kurulu üyelerime teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Huzur içerisinde ortak akılda buluşarak 40 yılı aşkın süren başarımızı Çorlu’da okul açmak için değil TED’i Çorlu’ya getirmek için yola birlikte çıktık ve bu günlere geldik. Böyle bir ortaklık yapısı, böyle bir yönetim kurulu ile birlikte çalışmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Türk Eğitim Derneği’nin 41. meşalesini Çorlu’da yakmamıza izin veren sayın genel başkanımıza ve değerli yönetim kurulu üyelerine huzurunuzda şükranlarımı arz ediyorum” dedi.



Türk Eğitim Derneği’nin 41. okulu olarak okul açılışında en yüksek kayıt sayısına ulaşan okul olduklarını ifade eden Dayanıklı, “Tamamıyla görsellerden oluşan hayallerimizi en başta görüp inanan bu sayede okul daha yokken bize güvenip, inanıp kaydolan velilerimiz Türk Eğitim Derneği’nin 41. okulu olarak okul açılışında en yüksek kayıt sayısına ulaşan okul olmamızı sağladılar. 41 okulumuzun bugüne kadar ki başlangıçtaki en yüksek kayıt sayısı TED Çorlu Koleji’nde gerçekleşti. Bu da ancak bize inanıp güvenen değerli velilerimiz sayesindedir. Ne için var olduğumuzu ve nereye gitmek istediğimizi bilemezsek kayboluruz. Biz TED Çorlu Koleji olarak gurur duyduğumuz nesiller yetiştirmek için varız. Önce iyi insan olan anne-babalarına doğup, büyüdüğü toprağa sahip olan çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Konularında uzman bireyler olarak ülkesine ve insanlığa fayda sağlayan bireyler yetiştirmek istiyoruz. İleride tarım politikalarını, sınai politikalarını yönlendiren, yöneten evrensel kabul görmüş sanatçılar olan, Nobel ödülü alabilecek bilim insanları olan, uluslararası spor müsabakalarında, olimpiyatlarda gururumuzu kabartan sporcular yetiştirmek istiyoruz. Bu bağlamda da Türk Eğitim Derneği’nin değerlerini baz alarak Atatürk ilke ve inkılaplarına inanmış, ulusal ve manevi değerleri özümsemiş, akademik başarıyı yakalamış, anadili gibi İngilizce konuşabilen, öğrenen, öğretebilen, farklılıklara saygı duyan dünya vatandaşı, özgüveni sağlam bireyler yetiştirmek istiyoruz. Biz bunun için varız” dedi.



TED Çorlu Koleji olarak yalnızca bölgemizin değil Türkiye’nin parlayarak yükselen bir yıldızı olmak istiyoruz diyerek sözlerine devam eden TED Çorlu Koleji Kurucu Temsilcisi Dr. Murat Dayanıklı , “Türkiye’nin örnek bir kurumu olmak istiyoruz. Öncelikle kurucularımızın bize bahşettiği fizik altyapı ve son derece yüksek teknoloji ile. Bunu değerlerimize inanan, değerlerimizi kalbinde, beyninde ve ruhunda sahiplenen çok değerli ekibimizle birlikte yapacağız. Bunu yapabilmek içinde süreçlerimizi geliştireceğiz sağ elle sol eli koordine bir şekilde yönetme şansına sahip olacağız. Hedeflerimizi, taktiklerimizi, stratejilerimizi oluşturarak el birliğiyle velilerimizle birlikte TED Çorlu Kolejini Türkiye’nin parlayan bir yıldızı, örnek gösterilen bir kurumu yapacağız. İşte bu heyecanla 3 Ocak 2020’de Türk Eğitim Derneği ile imzaladığımız bu anlaşmayı bugün bu okulda etin kemiğe bürünmesi şeklinde hayata geçirdik ve yolumuz çok uzun. Türk Eğitim Derneği’nin 41. meşalesi olarak, 41. neferi olarak hep birlikte yepyeni bir yola çıkmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu vesile ile bu heyecanı bizlerle paylaştığınız için sizlere tekrar teşekkür ediyorum” dedi.



Yüz yüze eğitimin 6 Eylül'de başlayacak olmasının kendilerini de mutlu ettiğini belirten Yıldırım, "Öğretmen ve öğrencilerimizi okullarımızda, laboratuvarlarda bekliyoruz. Toplumsal barışın, refahın ve gelişmişliğin kaynağı eğitimdir. Vatandaşlarına iyi eğitim veren ülkeler, huzurlu ve müreffeh oluyorlar. Bilgili, donanımlı ve iyi yetişmiş nesiller, ülkelerin en önemli cevheridir." dedi.
Yıldırım, TED Kolejinin bölge için önemli bir değer yarattığını ifade ederek, ''TED Koleji'nde öğrencilerimizin sosyal ve kültürel faaliyetler yapacağı alanların bulunması, en az bir yabancı dili ana dilleri gibi konuşarak bu seviyede eğitim ve öğretimlerini devam ettirmesi, sanat ve spor faaliyetleri için geniş imkanların sağlanması, öğrencilerimizin her alandaki gelişimi açısından oldukça önemlidir.'' diye konuştu.



Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise kurumlarının önemli misyon yüklendiğini ifade etti.
Türkiye'nin her yerine okullar yapmaya devam ettiklerini anlatan Pehlivanoğlu, şöyle devam etti, "İmkanı olmayan çocuklara imkan sağlıyoruz. Çünkü sokakta simit satan çocuğun gözündeki pırıltı, benim evladımın gözündeki pırıltıyla adaletli bir yakınlıkta olmazsa, bu güzel vatanda yaşayamayız. Burslu öğrencilerimize, yılda yaklaşık 15 milyon liralık bir bütçeyle hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu çocuklarımızın en az yüzde 40'ı tıp, yüzde 35-40'ı da mühendisliği kazanıyorlar ve dünyanın her yerine gidiyorlar. Biz Türk Eğitim Derneği olarak, bu ülkenin sınav baronlarıyla uzun yıllardır mücadele ediyoruz."
Pehlivanoğlu, dershanelerle ilgili kampanyalar düzenlediklerini vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu, ''Kimse dershaneleri ağzına alamazken, biz dershanelerle ilgili bu ülkede kampanyalar yaptık. Çünkü esas olan okuldur, esas olan okulu kıymetli ve değerli etmezseniz okulu baş tacı etmezseniz, okulu disiplinli yönetmezseniz, ülkenin geleceğinden bahsedemezsiniz. Aramızda veli olan arkadaşlarımız da var, ben de bir veliyim. İşimiz kolay değil. Bugüne kadar çocuğumuzu sağlık konusunda korumaya çalıştık. Sağlık Bakanımız da Milli Eğitim Bakanımız da söyledi, aslında okul sokaktan daha güvenli. Okula giden çocukların bulaştırıcılığı sokağa göre daha azdır.''



Törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar da katıldı.
 

çorlu ted koleji çorlu tedi çorlu ted koleji fiyatları çorlu ted koleji nerede çorlu ted koleji öğretmen kadrosu