Trabzonspor'da 'Usta' dönemi

TAKİP ET

Trabzonspor Kulübü'nün dün yapılan 70. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa 13 oy farkla Muharrem Usta seçildi. Usta'nın 3 bin 62 oy aldığı seçimlerde diğer adaylar Celil Hekimoğlu 3 bin 49, İbrahim Hacıosmanoğlu ise bin 40 oyda kaldı.

Takvim'de yer alan habere göre Trabzonspor'un 70. genel kurulu dün gerçekleşti...

Muharrem Usta, rakipleri Celil Hekimoğlu ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nu geçerek başkan seçildi. Bordo-Mavili kulüpte 11.45'ta oy verme işlemi başladı. Rekor katılımla gerçekleşen kongrede oy verme işlemi ise 17.00'de sona erdi. 20 sandıkta gerçekleşen oy kullanma işlemi sona erdikten sonra ilk açılan sandıklarda Celil Hekimoğlu'nun listesi önde gözüktü. Ancak son 5 sandığa gelindiğinde Muharrem Usta'nın oyları giderek arttı. Son sandık sayımı yapıldıktan sonra Muharrem Usta'nın 3061 oy alarak Bordo-Mavili kulübün 16. Başkanı olduğu açıklandı. Usta, Hekimoğlu'na 12 oy fark attı. Yapılan itirazların ardından son 5 sandık bir kez daha sayıldı.

HACIOSMANOĞLU GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

9 bin 997 üyenin oy kullanma hakkı bulunan Bordo Mavili kulüpte, kongre divan başkanı Ahmet Metin Genç, oyları yeniden saydırdı. Usta, 3061 olan oyunu 3062 yaptı. Bu arada başkanlığı kaybeden Hacıosmanoğlu, gözyaşlarını tutamadı. Seçimde üçüncü sırada olan Hacıosmanoğlu, sonuçların ardından ağladı.

CELİL HEKİMOĞLU BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Seçim sonrası Divan Başkanı Genç, 3 adayı kürsüye çağırdı. Eski başkan Hacıosmanoğlu veda konuşması yaptı. Sonrasında kürsüye Celil Hekimoğlu çıktı. Hekimoğlu, seçim sonuçlarına bir kez daha itiraz etmediklerini dile getirip, "Trabzonspor, bir kez daha mahkemelerle uğraşamaz. 50. yılda şampiyonluk istiyoruz" dedi.

ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜNE BAŞLADIK

Başkan Muharrem Usta, seçilmesinde büyük pay sahibi olan kongre üyelerine teşekkür etti. Katılımın çok olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Usta, "50. yılda şampiyonluk yürüyüşüne başladığımızı tüm Türkiye'ye duyuruyoruz. Trabzonspor taraftarları bundan sonra daha iyi bir takım izleyecek" şeklinde konuştu.

HACIOSMANOĞLU GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Trabzonspor Eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kongre salonunda gözyaşlarını tutamaması sosyal medyada çok konuşuldu. Seçimden sonraki konuşmasına, 'Trabzonspor Sevdalıları' şeklinde başlayan Hacıosmanoğlu, "Yeni yönetime görevinde başarılar diliyorum" açıklaması yaptı.

LUCESCU İLE ANLAŞACAĞIZ

Bordo-Mavili takımın çiçeği burnunda başkanı Muharerrem Usta, seçimden sonra taraftara müjdeyi verdi. Usta, "Sezon sonunda inşallah Lucescu ile 3-4 yıllık sözleşme yapacağız" dedi.

UKRAYNA'DAN AYRILACAK

Seçimden önce de Lucescu'yu takımın başına getireceklerini iddia eden Muharrem Usta'nın seçim sonrası açıklamaları da sosyal medyada çok konuşuldu. Başkan Usta, "Lucescu, sezon sonunda Ukrayna'dan ayrılacak. Şimdi onu da zor durumda bırakmak istemiyorum. Ama büyük bir ihtimalle onunla anlaşacağz. Benim çok yakın arkadaşım. Kulübün istikrarlı bir teknik adamla ihtiyacı var" diye konuştu.

TEKKE BİZİM EVLADIMIZ

Usta, "Fatih Tekke ismi bana hep soruluyor. Ben onunla devamlı konuşuyorum. O da Trabzonspor'da görev alacak isimlerden biridir" dedi.