"Tohumların ve Sevginin Yolculuğu"

TAKİP ET

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Abdülhamit Han Ortaokulu Türkçe öğretmeni Neziha Kebapçı ve 5/E sınıfı öğrencilerinin ortağı olduğu, 9 farklı şehirden okulun da dahil olduğu 'Tohumların ve Sevginin Yolculuğu', e-Twinning projesi çalışmaları tamamladı. Bu proje ile Abdülhamit Han Ortaokulu öğrencileri ve  farklı illerden seçilen öğrenciler online olarak katıldıkları eğitimlerde bitki tohumlama ve çiçek yetiştiriciliği hakkında bilgiler aldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemi sürecinde öğrencilerin motivasyonunu arttırmak için Abdülhamit Han Ortaokulu Türkçe öğretmeni Neziha Kebapçı ve 5/E sınıfı öğrencileri “Tohumların ve Sevginin Yolculuğu” projesine dahil oldu.

Bu proje hakkında açıklama yapan Abdülhamit Han Ortaokulu Türkçe öğretmeni Neziha Kebapçı, “eTwinning platformunun desteklediği  “Tohumların ve Sevginin Yolculuğu” projesiyle Tekirdağ ile 9 ilden öğrencilere online olarak bitki tohumlama ve çiçek yetiştiriciliği hakkında eğitim verildi. Koronavirüs salgını döneminde öğrencilerin motivasyonunu artırmak, bitki yetiştirme sabrını, ve yetiştirdikleri bitkileri paylaşmayı öğrenmelerini sağlamak amacıyla bu  projeye ortak olduklarını ifade etti. Çocuklar ve çiçekler doğada var olan en güzel ikilidir. İkisi de yeni umutlardır, özleri sürekli gelişim ve tazeliktir. Çocukların iletişim ve el becerilerinin gelişmesinde fen ve doğa çalışmaları büyük önem taşır. Bu amaçla hem okullarda oluşturduğumuz atölyede hem de online eğitimlerle öğrencilerimize çiçek yetiştirmeyi öğrettik. Yetiştirilen kaktüs ve sukulent bitkilerini, projeye dahil olan farklı ildeki öğrencilere gönderdik. Projemizin amacı çocuklarımıza doğa ve çiçek sevgisini aşılamak ve aynı zamanda yetiştirdikleri çiçekleri farklı ilerdeki öğrencilerle paylaşarak sevginin aşılanmasını sağlamaktır. Sukulent ve kaktüslerin yapraklarından ve dallarından yeni çiçekler elde etmeyi öğrenen çocuklarımız yaklaşık beş ayda ürettikleri çiçekleri büyük bir özveriyle suladılar, güneşlemelerini sağladılar. Çiçekler için şiirler, kompozisyonlar ve mektuplar yazdılar.” dedi.