Temizlenmeyen Mazgallar Yolları Göle Çevirdi!

TAKİP ET

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış etkili oldu. TESKİ ekiplerince temizlenmeyen mazgallar nedeniyle cadde ve sokaklar suyla doldu, sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti.

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Edirne ve Kırklareli'nin güneyi ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde öğle saatlerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulundu. Yapılan uyarıda, Edirne ve Kırklareli'nin güneyi ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde, yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini, vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ile yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması istendi.
Meteoroloji’nin önceden uyardığı sağanak yağış öğle saatlerinden itibaren Çorlu’da etkili oldu. Yağış yaklaşık 30 dakika etkili olurken mazgalların TESKİ ekiplerince temizlenmemesi nedeniyle yollar yine göle döndü. Cadde ve sokakların göle döndüğü ilçede bazı esnaflar iş yerlerinin kepenklerini kapatırken bazıları da gelen suları kendi imkanlarıyla tahliye etti.



Her yağış sonrası aynı manzaraların yaşandığı Çorlu’da vatandaşlar TESKİ ekiplerince mazgalların düzenli şekilde temizlenmesini istedi.  



Kemallettin Mahallesi Mektep Sokak üzerinde mazgal olmadığını ifade eden mahalleli her yağış sonrası sokağın sular ile kaplandığını belirterek yetkilileri tepki gösterdi.