Tekpark Tarih Oldu

TAKİP ET

27 Temmuz itibari ile yol kenarlarında bulunan ücretli otoparklar kaldırıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Tekpark A.Ş., kurulduğu günden bu yana il merkezi ve ilçelerde cadde ve sokaklarda park eden araçlardan otopark ücreti alıyordu. Vatandaşların bir kısmı uygulamayı kabullenirken, bir kısmı da uygulamanın kanuna aykırı olduğunu düşünüyordu. Öyle ki konu mahkemeye kadar taşındı. Tekpark A.Ş.’nin otopark ücreti almasının hukuka ve kanunlara aykırı olduğunu düşünenlerden biri olan muhasebeci Kotan Fırat Okutan, durumu Tekirdağ İdare Mahkemesi’ne taşıdı.

Tekpark A.Ş.’nin cadde ve sokaklarda park halinde olan araçlardan otopark ücreti almasının kanun ve yönetmeliklere aykırı olduğunu belirten 3 mahkeme üyesinden 2’si uygulamanın iptaline karar verdi. Tekirdağ İdare Mahkemesi, “Bazı cadde ve yolların otopark olarak kullanılmasının yolların asıl amacına uygun olarak kullanılmasına yönelik olumsuz etkileyeceği, planlama esaslarına ve şehircilik ilkeleri ile kamu yararına aykırı olduğu” gerekçesi ile Tekpark uygulamasının sonlandırılmasına karar verdi.

Tekirdağ İdare Mahkemesi’nin Tekpark için verdiği yol üstü parklardan kaldırılma kararına TekPark olarak Danıştay 8. Daireye dava açıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak 27 Temmuz tarihine kadar Danıştay tarafından bir cevap gelmediği takdirde Tekpark olarak yol üstü parkların kaldırılacağını belirtmişti. Bu tarihe kadar beklenen cevabın gelmemesi üzerine Tekpark yönetimi yol üzeri otoparkların kaldırıldığı diğer ücretli kapalı otoparkların devam edeceğini açıkladı.