Tekirdağ Valiliğinden Kısıtlamalarla İlgili Açıklama

TAKİP ET

Türkiye, 1 Mart'ta koronavirüsle mücadelede yeni döneme geçmeye hazırlanıyor. Tekirdağ'ın korona tablosuna bakıldığında, son günlerde vaka sayılarındaki artış durdurulamıyor. Tekirdağ Valiliği'nden kısıtlamalarla ilgili son dakika açıklama geldi.

Tekirdağ'da pandemi sürecine ilişkin yeni kararlar alındı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığın olağanüstü toplandı.  26/02/2021 Tarihli ve 3246 sayılı alınan kararda Tekirdağ'da hali hazırda uygulanmakta olan Covid-19 tedbirlerinin, 1 Mart 2021 günü yapılacak olan Kabine toplantısında belirlenecek yeni kararların ilanına kadar kesintisiz şekilde sürdürülmesine karar verildi. 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "1 Mart 2021 tarihi sonrasında esnetilebileceği kararlaştırılmıştır. 1 Mart 2021 sonrası döneme dair temel usul ve esaslar Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanacak olan Kabinede değerlendirilecek ve alınan kararlar kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Tüm illerimizde hali hazırda uygulanmakta olan Covid-19 tedbirlerinin, 1 Mart 2021 günü yapılacak olan Kabine toplantısında belirlenecek yeni kararların ilanına kadar kesintisiz şekilde sürdürülmesi,
1 Mart 2021 tarihi sonrası sürece dair yeni usul ve esasların belirlenmesine kadar zorunlu haller dışında herhangi bir uygulama değişikliğine gidilmemesi,
Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınacak kararlar doğrultusunda Bakanlığımızca yayımlanacak genelgelere uygun şekilde 1 Mart 2021 tarihi sonrası süreçle ilgili olarak il bazlı kararların alınmasına oy birliğiyle karar verilmiştir" denildi.