Tekirdağ'da Hangi Yasaklar Devam Edecek? İşte Cevabı…

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) - Tüm Türkiye'de gözlerinin üzerinde olduğu 'kademeli normalleşme' döneminin ikinci kabine toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası şehirlerdeki mevcut durumu bir süre daha sürdürme kararını aldıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah bundan sonra daha bilinçli davranarak, bu meselenin üstesinden geleceğiz. Tedbirlere uymamamız halinde yeniden kısıtlamaların gelmesinin kaçınılmaz olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüsle mücadele kapsamında alınan kararların ve tedbirlerin bir süre daha devam edeceğini ifade etti.
MEVCUT TEDBİRLER DEVAM EDİYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son iki haftadaki gelişmelerin üzerinde etraflıca durduk. Kimi illerimizdeki nispi vaka yükselişlerine rağmen, bu artışın hastaneye yatış, yoğun bakım ve entübe sayılarına sınırlı şekilde yansımasını da sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Şehirlerimizdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakın takip etme kararı aldık. Tedbirlere özellikle uyulmasıyla, ilgili denetimleri daha sıkı şekilde yürüterek süreci yakından takip edeceğiz. Milletimizin yeni normalleşmenin heyecanıyla kurallara riayet konusunda yeterli dikkati gösteremediğini düşünüyorum. Tedbirlere uymamamız halinde yeniden kısıtlamaların, yasakların gelmesinin kaçınılmaz olduğunu hatırlatmak istiyorum. Vatandaşlarımızdan tedbirlere muhakkak uyarak hem kendi sağlıkları üzerindeki riski azaltmalarını hem de şehirlerini ve ülkemizi bu musibetten kurtarma mücadelemize destek vermelerini rica ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılmasının ardından Tekirdağ’da kısıtlamalar şu şekilde devam edecek,

*Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması bir müddet Pazar günü devam edecek. Akşam 21 sabah 05 arasında sokağa çıkma kısıtlaması tüm ülkede sürecek.

*Okullar tüm okul öncesi eğitim kurumları ilkokullarda 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacak sadece liselerde yüz yüze eğitim sınavı yapılacak.

*Restoran, kafetarya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler sabah 7.00 ile 19.00 arasında faaliyetlerini yüzde 50 sınırlama ile sürdürecektir.

*Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek. İhtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapılabilecektir. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubu vatandaşlarla ilgili düzenleme arttırılacak

*Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşlar genel kurulları katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabileceklerdir.

*Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.


1 Martı 'Türkiye'nin risk haritası'


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki 81 ilin Covid-19 değerlendirme kriterlerine göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak gruplandırıldığı haritayı 1 Mart'taki kabine toplantısının ardından paylaşmıştı. Haritaya göre iller şöyle sıralanmıştı. 

Düşük riskli iller (Mavi): Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır Covid-19'da düşük riskli (mavi) iller oldu.

Orta riskli iller (Sarı): Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars.

Yüksek riskli iller (Turuncu): İstanbul ve İzmir'in yanı sıra, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Muğla, Antalya, Kütahya, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karaman, Mersin, Niğde, Kırıkkale, Kayseri, Kilis, Artvin ve Ardahan, Kovid-19 vakaları bakımından yüksek riskli (turuncu) iller oldu.

Çok yüksek riskli iller (Kırmızı): Covid-19 vakalarına göre, Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman, çok yüksek riskli (kırmızı) grupta yer aldı.