Tekirdağ'da Bazı Okulların Ders Süresi Düşürüldü

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) - Tekirdağ'da yoğunluğun azaltılması ve hijyen kurallarının iyileştirilmesi amacıyla bazı okullarda ders süreleri düşürüldü.

Tekirdağ Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, yeni tip koronavirüsle (COVID-19) mücadele kapsamında Vali Aziz Yıldırım başkanlığında toplandı. Toplantıda salgınla mücadele kapsamında bazı kararlar alındı.
Tekirdağ Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, " Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 36745927 sayılı yazısına istinaden, içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir.  
Bu doğrultuda; Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 30048903 sayılı yazısı ile Covid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler arasında yer alan “Ders sürelerinin sınıf boyutları ve öğrenci sayısı da dikkate alınarak 40 dakikayı aşmayacak şekilde planlanması uygun olacaktır.” hükmü doğrultusunda bir ders saati süresinin ekli listede belirtilen Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 30 dakika, diğer 17 okulumuzda ise 35 dakika olarak uygulanması, kararlaştırılmıştır" denildi.

DERS SÜRESİNİN DÜŞÜRÜLDÜĞÜ OKULLARIN LİSTESİ