Tekirdağ'a Yeni Kısıtlamalar Gelecek Mi?

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) – 'Yeni Kontrollü Normalleşme' sürecine geçerken, bu akşam ikinci kez risk haritası açıklanacak. Vaka sayılarının arttığı Tekirdağ'da yeni kısıtlamaların gelip gelmeyeceği Beştepe'de yapılacak Kabine Toplantısı'ndan sonra belli olacak.

1 Mart'ta kontrollü normalleşmeye geçilmesinin ardından Türkiye'de ciddi oranda vaka artışı gözlendi. Bugün bir araya gelecek olan Kabine üyeleri belirlenen risk haritasını güncelleyecek.
Sağlık Bakanlığı kademeli normalleşme sürecinde 100 bin nüfusa denk gelen haftalık vaka sayılarını içeren yeni haritayı bugün yayınlayacak. 6-12 Mart arasındaki vaka sayılarının açıklanacağı haritada illerin risk durumları düşük, orta, yüksek ve çok yüksek şeklinde sınıflandırılacak. Türkiye'de 26 il vaka sayıları 100 binde 100'ün üzerinde olduğundan çok yüksek riskli kategoride yer alıyor.
TEKİRDAĞ’DA TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR
İstanbul, Çanakkale, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova, Mersin, Kilis ve Artvin ise geçtiğimiz hafta yüksek riskten çok yüksek riskli kategoriye geçmişti. Bugün Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklanacak haftalık haritada söz konusu 9 il yine çok yüksek riskli kategoride yer alırsa tehlike çanları çalmaya başlayacak.