"Tehditvari İşlere Pabuç Bırakmayız"

TAKİP ET

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yemek yerken masasındaki su bardağına bırakılan mermi ile ilgili ilk kez konuştu. Akay, 'Yemek yerken bir mermi tehdidine maruz kaldık. Çerkezköy belediye meclisini ve Çerkezköy Belediye başkanlığının yapacağı işlerle ilgili bu şekilde tehditvari işlere ne Çerkezköy belediye başkanlığı ne şahsım inanıyorum ki ne de meclis pabuç bırakmayacaktır" dedi.

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Toplantı öncesi konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kendisine yönelik yapılan mermili tehdit ile ilgili açıklama yaptı. Akay, “Basına yansıdığı kadarıyla anlatacağım. Geçtiğimiz hafta salı akşamı 3 meclis üyesi arkadaşımla Çerkezköy’de bir restaurantta yemekteydim. Yemek yerken basından da okuduğunuz kadarıyla bir mermi tehdidine maruz kaldık. Çok detaylara girmeden merak eden olursa tabii ki anlatırız. Zaten okumuşsunuzdur. Çerkezköy belediye meclisini ve Çerkezköy Belediye başkanlığının yapacağı işlerle ilgili bu şekilde tehditvari işlere ne Çerkezköy Belediye Başkanlığı ne şahsım inanıyorum ki ne de meclis pabuç bırakmayacaktır. Biz doğru bildiğimiz yoldan şaşmadan kendi doğrularımızla Çerkezköy adına doğrularla hayatımıza devam edeceğiz. Çerkezköy’ün sokaklarında yine hep birlikte alnımız ak, başımız dik yürümeye ve hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu noktada bugüne kadar beni telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten meclis üyelerimiz var. Adem Bey var, Mahmut Bey var, CHP üyeleri var, Sevgili Koray Önsel var, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı keza telefonla arayıp dileklerini ilettiler. Arayan geçmiş olsun dileklerini ileten bu noktadaki birlik ve beraberlik duygusunu paylaşan herkese ben bir kere daha teşekkür ediyorum. İnanıyorum ve biliyorum ki bütün meclisimizle beraber bu şeklide yaklaşımlara, bu şekilde tehditlere asla boyun eğmeden Çerkezköy’de hizmet süremiz boyunca bildiğimiz yoldan şaşmadan hayatımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
“HEPİMİZE YAPILMIŞ OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ”
Söz alan AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Adem İçli de, “Öncelikle başınıza gelen talihsiz olaydan dolayı AK Parti grubu olarak tüm meclis üyelerimizle birlikte bu konuyu şiddetle kınadığımı belirtmek istiyorum. Sonuçta size yapılmış bir tehditvari yüce meclisimize ve başkanlık makamına bizleri de ilgilendirir. Bu konuda gerekli yasal sürecin devam ettiğini umuyorum. Bundan sonrasını inşallah gerek kolluk kuvvetlerimiz gerekse devletimizin yargı makamları peşini bırakmayacaktır. Biz de AK Parti grubu olarak şiddetle kınıyoruz. Sizin yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Hepimize yapılmış olarak değerlendiriyoruz. Bu konunun da takipçisi olacağımızın kamuoyunun bilmesini istiyoruz.” sözlerine yer verdi.
“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE SİZLERE DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”
MHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Koray Önsel de, “Biz de MHP grubu olarak tabii önce basından öğrendik, sonra da şahsınızı arayarak geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Burada tabii bu olayın muhatabı Vahap Akay değil Çerkezköy Belediye Başkanı ve Çerkezköy Belediyesidir aynı zamanda. Biz de bu konunun tehdit edilen kısımdayız. Dolayısıyla size bu konuda amasız, fakatsız, şartsız desteğimiz tamdır arkanızdayız. Bunu da kınıyoruz. Temennimiz bu olayın faillerinin bir an önce yakalanıp gerekli cezayı almasıdır. Adli mercilerin de bu konuda gereken cezayı vereceğini umut ediyoruz. İnşallah tekrar yaşanmaz. Burada güzel işler yapılmaya çalışılıyor. Biz de elimizden geldiğince sizlere destek olmaya çalışıyoruz. MHP ilçe başkanım, değerli meclis üyesi arkadaşım ve grubumuz adına biz geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Her iki gruba da teşekkür eden Başkan Akay, bu konuyla ilgili savcılık soruşturması başlatıldığını kaydederek, “Bu konudaki ifadelerimizi de arkadaşlarımla beraber verdiğimizi de paylaşmış olayım.” dedi.
“ACİL ÇÖZÜM ÜRETMEMİZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”
Konuşmaların ardından gündem dışı söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli, “Geçenlerde bizim AK Parti İlçe teşkilatımızın da Kızılpınar’daki Gültepe Mahallesi, Namık Kemal Mahallesi ve Atatürk Mahallesi’ndeki TESKİ’ye ait belki bizim meclisimizin gündemi değil ama sizin önderliğinizde Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi arkadaşlarımızın da bu konulara eğilmesini ve takip etmelerini gerekirse de Büyükşehir meclisine taşımlarını rica ediyorum. Kamuoyuna da yansımıştır görmüşsünüzdür. 3. ve 4. katlardan sonraki katlara Kızılpnar’daki kısmen mahallelerimizin bazı sokaklarında ve bazı binalara su çıkmıyor. Bu konuyla ilgili hidrofor ve depo takın gibi bazı söylemler olmuş yetkililerden. Ama bunların da olduğu halde çıkmadığını bu konuya bizim de hep beraber destek vermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Hayri Batur Caddesi ile ilgili orada yaşayan vatandaşlarımızın gerek esnaflarımızın o cadde ile ilgili bir kasis ya da rampa gibi araçların çok süratli geçtiği ile ilgili şikayetler var. Bununla ilgili oraya bir hız kesici ile ilgili bir çözüm üretmemiz gerektiğini düşünüyorum. Malum Atatürk ve Öztrak Caddelerinde bir çalışma başlatıldı. İnşaat işlerinde az buçuk anladığım kadarıyla birkaç yorum getirmek istiyorum. Yapılan işin çalışılan hızı, emeği tabii görüyoruz. Bunda da teşekkür ediyoruz. Sonuçta vatandaşlarımızın iyiliği bizim iyiliğimiz, vatandaşlarımızın sorunu da bizim sorunumuz. Oradaki işçiliğin şartnamelere uygun olmadığını düşünüyorum. Çünkü gerçekten diğer işte Dalyan Sokak’ta, Hatip Sokak’ta hala Dalyan Sokak’ta görüyoruz işte Fevzipaşa Mahallesi’nin bazı sokaklarında beton atılıp yaptık oldu anlayışıyla TESKİ’nin iş yaptığını düşünüyoruz. Bu konuyu da Büyükşehir’e taşımanız gerektiğini düşünüyoruz. Gerek bizim belediyemizi sonrasında uğraştıracak, gerekse işçilik konusu. Ve iş takibinin yeterince yapılmadığını ve bundan dolayı da sonrasında mağduriyet olduğunu düşünüyoruz. Yaptığımız sokakların dışındaki sokaklara da acil çözüm üretmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.
“VATANDAŞA AKIL VERMEK GİBİ BİR DURUM HADDİMİZ DEĞİLDİR”
İçli’nin ardından konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay da, “Bir asfalt ihalesi gerçekleştirdik. Çerkezköy’deki 12 mahallede Kızılpınar dahil 10- 12 mahallede sıcak asfalt çalışması başladı ve hızlı bir şekilde Kızılpınar’da sonra muhtemelen Fatih Mahallesi’nin Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’nin diğer tarafında olan alana gireceğiz. Oradan Veliköy’de çalışmamız var. Bağlık Mahallesi’nde Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde, İstasyon Mahallesi’nde çalışmamız var. Bunun dışında soğuk asfalt ihalesi gerçekleştirdik. Ambardere bölgesindeki ara sokaklar, yine Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Cengiz Topel Caddesi’nde sağa tarafa doğru giden seyrek binaların olduğu kollar dahil olmak üzere bir soğuk asfalt çalışmamız başlıyor. Dolayısıyla beton ihalemizi gerçekleştirdik. Kaldırım ihalemizi gerçekleştirdik. Çok yoğun bir dönemdeyiz. Yoğun bir temmuz, ağustos, eylül, ekim ayı bizi bekliyor.  Hayri Batur Caddesi’ne kasisler oldu. Yine ihtiyaç var mı baktırırız. Atatürk ile Öztrak Caddelerindeki çalışma hızında bugüne kadar sorun görmüyoruz. Hatip Sokak’ta, Fevzipaşa Mahallesi’nde yol çökmeleri oldu evet ancak çok derin kazılar oldu. Derin kazılardan sonra TESKİ ve Büyükşehir Belediyesi üstünü kapatarak betonlama yapmadan kısmen asfalt yaptı. Onları tekrar sök, işini doğru yap kısmında işleri takip etmeye çalışıyoruz aynı zamanda. Kısmen bu hatalar oldu, Büyükşehir’e ilettik aynı şekilde çözümlerini talep ettik yerine getiriyorlar. TESKİ ile ilgili özellikle Hürriyet Caddesi’nin üstünde kalan Vatan Caddesi’nin üstünde kalan Gültepe’nin sırtları gibi tarif edeceğimiz yerler başta olmak üzere uzun zamandan beri bir üst katlara çıkmak ile ilgili bir sorun var. TESKİ’nin bu noktadaki basıncı artırması, yeni kuyularını oluşturması noktasında görüşmelerimiz TESKİ ile sürüyor. Buradaki hidrofor takın meselesi tabiki vatandaşa hidrofor takın diye bir ibarede asla bulunulmamıştır. Vatandaş tarif ederlerken şu anda hidroforla çözüm gerekiyor. Ancak bu noktadaki çalışmamızda sürüyor diye bir tarif olmuştur. Yoksa vatandaşa akıl vermek gibi bir durum haddimiz değildir.” ifadelerini kullandı.  
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Ardından gündem maddelerine geçildi. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı Meclis toplantısında ilk olarak Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 24.06.2021 gün ve 52 sayılı Belediye hissesi hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, 5 adet Belediye hissesinin satışı İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.  Daha sonra gündemin ikinci maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 25.06.2021 gün ve 56 sayılı taşınmaz hakkındaki müzekkeresi görüşülerek incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Gündemin 3. maddesinde yer alan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 25.06.2021 gün ve 17 sayılı protokol hakkındaki müzekkeresinin görüşülüp oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 25.06.2021 gün ve 57 sayılı satış hakkındaki müzekkeresi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
İLAVE EDİLEN GÜNDEM MADDELERİ KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ
Belediye Meclis gündemine sonradan ilave edilen Tekirdağ Valiliği Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 225 ada 1 Nolu parsel ile ilgili müzekkeresi incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Belediye Meclis toplantısının Temmuz ayı Meclis toplantısının ilk oturumu AK Partili 10 Belediye Meclis Üyesinin Cumhuriyet Mahallesi Tepe Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne Çerkezköy Belediyesi’nin nakdi yardımda bulunması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi ile sona erdi.
Çerkezköy Belediye Meclisi Komisyonlara gönderilen konuları görüşüp, karara bağlamak üzere 5 Temmuz Pazartesi günü saat 15.00’da Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yeniden toplanacak.
Haber: Çerkezköy Bakış Gazetesi


 

vahap akay vahap akay kimdir vahap akay eşi vahap akay kaç yaşında vahap akay twitter