TED Çorlu Koleji'nden Çorlu'ya Nefes Katacak Proje

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) – Sosyal sorumluluk projelerine oldukça önem veren ve bu kapsamda Çorlu'da 'Sağlıklı Yaşam Korusu' yapmak isteyen TED Çorlu Koleji ile Çorlu Belediyesi arasında protokol imzalandı.

TED Çorlu Koleji Sağlıklı Yaşam Korusu protokolü, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ile TED Çorlu Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Dayanıklı arasında imzalandı. TED Çorlu Koleji seminer salonunda gerçekleştirilen protokole Çorlu Belediyesi yöneticileri ile TED Çorlu Koleji yönetim kurulu üyeleri ve idarecileri katıldı. 9790 metrekarelik alana yapılacak olan ‘Sağlıklı Yaşam Korusu’ hakkında bilgileri TED Çorlu Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Dayanıklı verdi.

“ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞMESİNDE DESTEK VERMEK İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Çorlu’da ki çocuklarımızın gelişmesinde destek vermek için gayret gösteriyoruz diyen TED Çorlu Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Dayanıklı, “Vatan ailesi olarak Çorlumuza, Çorlu’da kazandıklarımızı tekrar yatırım şekline dönüştürerek güzel bir okul yapmaya ve daha önemlisi 100 yıllık olan projemizin iyi sonuçlar vermesi için son derece titiz bir eğitim, öğretim yuvası kurmaya gayret gösterdik. Bizler TED Çorlu Koleji olarak yalnızca akademik, sanatsal, sportif veya sosyal başarı değil yine Çorlumuzun bir parçası olarak Çorlumuza katma değer üretmek üzere karınca, kararınca elimizden geldiğince destek olmaya gayret gösteriyoruz. Geçen sene kuruluşumuzun 1. Yılında tiyatro faaliyetlerimizle ve diğer etkinliklerimizle okulumuzu tüm halkımızın yararlanması için hizmete sunduk. Sportif, kültürel ve sanatsal anlamda oluşturduğumuz kurslarla yalnızca kendi çocuklarımızın değil, Çorlu’da ki çocuklarımızın gelişmesinde destek vermek için gayret gösteriyoruz” dedi.

“BU KORU MEVSİME GÖRE RENGARENK OLACAK”

TED Çorlu Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Dayanıklı, TED Çorlu Koleji Sağlıklı Yaşam Korusu ile Çorlu’ya yeni bir katkı sunmanın heyacanını yaşadıklarını dile getirerek, “Sosyal sorumluluk bilincimizle Çorlu Belediyesi’nin projelerine her zaman destek olmaya gayret ediyoruz. Geçen sene tüm okullar arasında en fazla geri dönüşüm yapan okul olarak Çorlu Belediyesi’nden ödül aldık. Sizlerle birlikte ağaç dikme, TED Çorlu bayrağını o ormanda yaşatma fırsatı da bulduk. Çorlumuzun gelişmesi anlamında öğretmenimizin katkılarıyla çok önemli bir projeye daha imza atmak üzere buradayız. Öğretmenimiz bu proje ile bize geldiğinde biz çok heyecanlandık. TED Çorlu Koleji olarak sizin gösterdiğiniz yerde bir ‘Sağlıklı Yaşam Korusu’ kurmak üzere bugün yola çıkacağız. Öyle bir koru düşünün ki mevsime göre rengarenk olsun. Kahverengisi, moru, sarısı, kırmızısı sonbaharda rengarenk bir koru, yazın ayrı güzel, ilkbahar da ayrı güzel, kışın da kendisine göre çekiciliği var. Bu koru içerisinde öyle güzel bir yol yapalım, öyle güzel bir atmosfer oluşturalım ki, gencimiz, yaşlımız temiz hava almak, günlük egzersizini yapmak, bebeğini doğa ile kavuşturmak üzere bu koruya gelsin. Çorlumuzun her yaşa özgü halkının yeşillikler içerisinde doğa ile iç içe zaman geçireceği, nefes alacağı bir yer oluşsun. Bu nedenle Çorlu Belediyesi’nin de ön gördüğü bir plan çerçevesinde bize doğanın her rengini karşımıza çıkaracak bir projelendirme gerçekleştirdik, ağaç seçimi yaptık. Bu ağaçların da gelecek ilkbaharda taçlarıyla beraber yeşilleneceği ve bu güzelliği şimdiden ortaya çıkarabileceği bir büyüklükte buraya getirilmesi için çaba sarf ettik” dedi.

“BURASININ YAŞAYAN BİR CENNET OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Amacımız halkımızın nefes alacak şekilde egzersiz yapıp yürüyeceği bir alan yapmak diyerek sözlerine devam eden Dayanıklı, “Korunun içerisinde 2 metre genişliğinde donomik taşlarından oluşmuş halkımızın yürüyebileceği, koşabileceği bir alan var. Korunun uzunluğu da 550 metre dolayısıyla git gel neredeyse 1 kilometrelik yol yürüme veya koşma şansına sahip olacak vatandaşlarımız. Elektrik tellerinin altında daha kısa boyda olmak üzere bütün ortamı yeşillendireceğiz. Spor yapabilmesi için belirli kültür-fizik aletlerini belediyemiz ile birlikte koyacağız, banklarımızı koyacağız, kuş yuvalarımızı koyacağız ve buranın yaşayan bir cennet olması için hep birlikte çalışacağız. Amacımız halkımızın nefes alacak şekilde egzersiz yapıp yürüyeceği bir alan yapmak. Ekim esnasında öğrencilerimizi de koruya getireceğiz ve daha önemlisi bu korunun bakımını çocuklarımızla birlikte yağacağız. Onların doğa dostu bireyler olarak ekili ağaçları olacak ve bu ekili ağaçlarını onlar büyüterek yaşama hazırlanacaklar. Dolayısıyla her çocuğumuzun bir ekili ağacının şimdiden olması içinde gereken adımları atmış olacağız” dedi.

“BUGÜN GELECEĞE BİR YATIRIM YAPIYORUZ”

Bugün TED Çorlu Koleji ailesi ile birlikte bir ilke daha imza atacağız diyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Güzel bir iş birliği için bir aradayız. Bu alan Çorlu Belediyesi’ne ait eğitim, sağlık ve turizm alanlarında belediyeler yerlerini danıştay görüşü ve bakanlık onayı ile bu tür yatırımlar için değerlendirebiliyorlar. TED Çorlu Koleji bizim Çorlu Belediyemiz açısında bir ilkin gerçekleştiği bir proje oldu. Bugün TED Çorlu Koleji ailesi ile bir ilke beraberce imza atacağız, beraberce şehrimizde bir alanı yeşillendireceğiz, sahip çıkacağız bir yaşam alanı haline getireceğiz. Dolayısıyla beraberce ikinci ilki yaşıyoruz. Bizim adımıza bunun önemli bir noktası daha var burada var olan motivasyonun aslında meyvelerini almaya başladık peşin sıra bu noktada, bu şehirde çalışanları, öğrencileri ve kendileri adına ağaç dikmek isteyen, alanları yeşillendirmek isteyen başka insanları, başka işletmeleri de motive etmesi anlamında bizim için ayrıca kıymetli. Okulumuz şehrimizin en kıymetli varlıkları çocuklarımızı hayata iyi hazırlamak için mücadele ediyor ve aslında belli ölçüde geleceği şekillendiriyor. Bugün geleceğe bir yatırım yapıyoruz. İnşallah gördüğümüz şekilde bir koruda, alanda hep birlikte sağlık içerisinde en kısa zamanda yürüme ve kullanma imkanını yaşarız. Ben kendi adıma bu şehirde iş birliğini, diyaloğu ve ortak aklı önemsiyorum. Bu anlamda TED Çorlu Koleji ailesine teşekkür ediyorum huzurlarınızda hemşerilerimiz adına. Beraber yola çıkıyor olmayı önemsiyorum, elbet ağaçlarımız yetişecek, yetişirken çocuklarımızda yeşille buluşacak bu alanda belki farklı şeyleri de öğrenme imkanları olacak. Dolayısıyla son derece kıymetli bu iş birliği için hem size hem yönetim kurulunuza Vatan ailesine teşekkür ederim” dedi.