Süleymanpaşa Belediye Meclisi 6 Ocakta toplanacak

TAKİP ET

Süleymanpaşa Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi gereğince 2016 yılı ocak ayı meclis toplantısını 6 Ocak 2015 Çarşamba günü gerçekleştirecek.

Saat 10.00’da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek toplantıda 21 gündem maddesi görüşülecek.

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE MECLİSİ OCAK 2016 MECLİS GÜNDEMİ

1- Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Ertuğrul Mahallesi, Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı içerisinde bulunan “Özel Proje Alanı 1” bölge sınırının değiştirilmesine yönelik sunulan Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği‟nin onaylanması talep konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

2- Süleymanpaşa Belediyesinin hizmet kalitesini arttırmak amacıyla gerçekleştireceği etkinliklerde 10-25 TL arası bedelle bilet basabilmesi ve satabilmesi talep konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

3- MET Teknik Yapı Denetim Ltd.Şti. tarafından 18.11.2015 tarih ve 11528 sayılı Başkanlığımıza vermiş olduğu dilekçe ile İlimiz Eskicami-Ortacami Mahallesi, Namık Kemal Caddesi, No:15 sayılı yerde bulunan işyerini içkili yer bölgesine alınmasını talep etmektedir. Konu ile ilgili olarak mevzuat gereği İlçe Emniyet Müdürlüğüne görüş sorulmuş olup, gelen cevabi yazıda; “halkın huzur ve sükûnu düşünülerek kamu yararı açısından Asayiş ve Güvenliğin sağlanması ve korunması yönünden uygun yer konumda olmadığından sakıncalı olacağı” belirtilmekte olup uygun görüş verilmemiştir. Konunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

4- Belediyemizce yapılacak olan Buz Pisti Giriş Ücret tarifesinin belirlenmesi gerekmektedir. Mevcut tarifelerde yer almayan; 38. BUZ PİSTİ GİRİŞ ÜCRETİ:  a-) İndirimli Bilet (30 dk) : 5,00.-TL. (KDV dahil)  b-) Tam Bilet (30 dk) : 8,00.-TL. (KDV dahil)

Yukarıda belirtilen tarifelerin Ücrete Tabi İşler Tarifesine 38. madde olarak eklenmesi talep konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

5- Fen İşleri Müdürlüğünün çalışmalarında kullanmak amacıyla 2016 yılında 2 adet Doblo marka, 2 adet Bekoloder, 1 Adet Greyder, 1 adet Bakım Silindiri satın alınması gerekmektedir. Bu sebeple T cetvelinde 2016 senesi için açılmış bulunan Fen İşleri Müdürlüğü ile ilgili araçların T Cetveline işlenmesi talep konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

6- Belediyemiz tarafından şehrimize ait değerlerin gelecek kuşaklara tanıtılması ve aktarılması amacıyla; “Katil Hasan” lakaplı klarnet sanatçısı Hasan GİZLENCİ‟ nin heykelinin Süleymanpaşa İlçesinde uygun görülen bir yere yapılması talep konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

7- Tekirdağ İli Süleymanpaşa ilçesi Yavuz Mahallesinde bulunan mülkiyeti Nizamettin ER‟ e ait tapuda 1324 ada 11 parselin kamulaştırma işlemlerinin başlatılması talep konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

8- Tekirdağ İli Süleymanpaşa ilçesi Hayrabolu yolu üzerindeki Huzurevi altında bulunan, Mülkiyeti Önder Tohumculuk San. Ve Tic. A.Ş.‟e ait 343 ada 148 parsel ve 343 ada 6 parsel İmar Planında yolda kalması nedeni ile kamulaştırılması işlemlerinin başlatılmasını talep konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

9- 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. Maddesinde „‟Belediye Meclisi her ayın ilk haftası önceden kararlaştırıldığı günde toplanır‟‟ denilmektedir. Bu nedenle 2016 yılında Belediye Meclisinin her ayın ilk haftası içerisinde hangi gün toplanacağının belirlenmesi konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

10- 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. Maddesinin ikinci fıkrasında „‟Belediye Meclis Her yıl bir ay tatil kararı alabilir‟‟ denilmektedir. Bu maddeye istinaden 2016 yılında Belediye Meclisinin tatil ayının tespit edilmesi konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

11- 5393 Sayılı Belediye Kanununun 25. Maddesinde; İl ve İlçe Belediyeleri ile nüfusu 10.000‟in üzerindeki belediyelerde, belediye meclisi, her Ocak ayı toplantısında belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için kendi üyeleri arasından gizli oyla ve üye sayısı üçten az beşten çok olmamak üzere bir denetim komisyonu oluşturur. Komisyon her siyasi parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşur denildiğinden, 2016 yılı için denetim komisyonu kurulması konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

12- Tekirdağ ili Süleymanpaşa ilçesi, Turgut Mahallesinde Kentsel Sit Etkileme Geçiş Alanında bulunan Anıt Eser olarak tescilli Osmanlı dönemi Müslüman mezarlığının kuzeyindeki ve batısındaki imar  yoluna ilişkin Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun 16.05.2014 tarih ve 1738 sayılı kararına istinaden hazırlanan 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı değişikliği Süleymanpaşa Belediye Meclisi‟nin 04.03.2015 tarih ve 148 sayılı kararı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi‟nin 09.09.2015 tarih ve 902 sayılı kararı ile uygun bulunmuş olan ve Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu‟nun 30.11.2015 tarih ve 2789 sayılı kararı ile onaylanan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

13- 02/12/2015 tarihli Mustafa GÜNDÜZ (Beltaş Tekirdağ Beton Sanayi Tic. A.Ş.) dilekçesi ile, Tekirdağ İli Malkara ilçesi Yeni Mahalle Gülbaba Sokak ta bulunan Beltaş Tekirdağ Beton Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketin, 20.000 (yirmi bin) paya tekabül eden şirket hissesini hiçbir hak ve bedel talep etmeden Süleymanpaşa Belediyesine ivazsız, şartsız, karşılıksız (bağış) olarak hibe etmeyi talep ettiğinden konunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

14- Tekirdağ İli Süleymanpaşa İlçesi Aydoğdu Mahallesi 1849 ada 3 parsel‟in 02/12/2015 tarih ve 530 karar numaralı Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı Meclisi Kararı ile Çınarlı Caddesi üst yapısının yenilenmesi çalışmalarının başlatılabilmesi için yolda kalan kısmın kamulaştırma kararı alınmıştır. Kamulaştırma kararı alınmış olan 1849 ada 3 parselin kamulaştırma işlemlerinin başlatılabilmesi için Kamulaştırma programına alınması konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması

15- Tekirdağ İli Süleymanpaşa İlçesi Yavuz (100.Yıl) Mahallesi 1800 ada 6 parsel için sunulan Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifinin reddine ilişkin alınan 02.12.2015 tarih ve 511 sayılı Süleymanpaşa Belediye Meclis kararına itiraz konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

16- Tekirdağ İli Süleymanpaşa İlçesi Yavuz Mahallesi 1275 ada 11 parselin batısındaki alanın ihdasen oluşturulmasından sonra 1275 ada 11 parsel ile tevhidi için satışının yapılması talep edilmiştir. 1275 ada 11 parsel=629,31m2 cinsi arsa, ihdas parseli 1275 ada a parsel=69,72m2cinsi arsa, tevhit parseli 1275 ada b parsel=699,03m2 cinsi arsadır. Satış işleminin yapılıp yapılmaması konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

17- Tekirdağ İli Süleymanpaşa İlçesi Aydoğdu Mahallesi 615 nolu adanın güney kesimine ilişkin sunulan Uygulama İmar Plan Değişikliğinin onaylanması talep konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

18-Tekirdağ İli Süleymanpaşa İlçesi Yavuz Mahallesi 531 ada 9 parsele ilişkin sunulan Uygulama İmar Plan Değişikliğinin onaylanması talep konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması

19- Mülkiyeti Tayfun AKCAN ve hissedarlarına ait Tekirdağ İli, Süleymanpaşa ilçesi, Aydoğdu Mahallesi 336 ada 16 nolu parselin tamamının park ve trafo alanında kalması nedeni ile imar plan değişikliği yapılması veya kamulaştırılması talep edildiğinden konunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

20-Belediye Meclisinin Aralık ayında yapmış olduğu toplantısında Belediyemiz İhtisas Komisyonlarına havale edilen evrakların Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

21- Belediye Başkanlığımıza 3194 Sayılı İmar Kanununun 8(b) maddesi gereğince Belediye Meclisi tarafından görüşülmek üzere havale edilen plan değişikliği tekliflerinin ve Belediyemiz birimlerinden gelen, Mecliste görüşülmesi gereken evrakların görüşülerek karara bağlanması.