Sulama Göletinde Binlerce Ölü Balık Kıyıya Vurdu

TAKİP ET

Ergene ilçesinde sulama göletinde bulunan binlerce ölü balık, kıyıya vurdu.

 Olay, Ergene ilçesine bağlı Ulaş Mahallesi’nde bulunan sulama göletinde meydana geldi. Gölete balık tutmaya giden vatandaşlar binlerce balığın ve su canlısının kıyaya vurduğunu görmesi üzerine belediyeye haber verdi. 25 dönüm alanı kaplayan gölete kısa sürede gelen belediye ekipleri binlerce balık ile su canlısının telef olduğunu tespit etti.
 

"3 GÜNLÜK BAYRAM TATİLİNİ FIRSAT BİLDİLER"
 

Ulaş Mahallesi Muhtarı Ersin Çabuker, olay yerinde incelemeler yaparak, yaşanan olayın doğa katliamı olduğunu, sorumlarının bulunması istediğini belirterek, "Burası sulama amacıyla yapılar bir gölet. Fakat çevrede bulunan fabrikalardan gelen atıklar sonucu her zaman yaşadığımız vakalardan birisi. Bayramı fırsat bilip fabrikalardan muhtemelen denetlemenin olmadığı bir dönemde kimyasal madde salarak çevre katliamına neden oldular. Burasının denetlenmesi için muhtar olduğum ilk günden beri yazdığım dilekçe, baraj içindi. Çözüm yok. Bu şekilde bu olaylar devam ediyor. Burada barajda çok fazla balık çeşidi var. Testere, kızılkanat, tatlı su kelebeği dediğimiz istakozlar, sazanlar var. Çok fazla balık ölmüş. Bu işin peşindeyiz. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünü aradım bir tane kayıt oluşturamadık. Bu olayla ilgili olarak istediğimiz yerlere ulaşıp derdimizi anlattık" dedi.
 

"GÖLETLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ"
 

Ergene Belediyesi Çevre Mühendisi Gamze Gezici ise, ihbar üzerine olay yerine geldiklerinde acı tablo ile karşılaştıklarını belirterek, "İhbar üzerine Ulaş göletine geldiğimizde bu acı tabloyu gördük. Bu gölete sahip çıkılması gerekiyor. Burada binlerce fabrika var. 22 yıldır buradayım, böyle bir katliam görmedim. Bu konuya çok acil el atılması gerekiyor. Buradan numune alınması gerekiyor. Bu balıkların mevsimsel bir dönemden kaynaklandığını düşünmüyorum. Burada baypas vardır, fabrikalardan bir atık su gelmiş olma ihtimali çok yüksek. Korbonazot fosfor oranına bakılması gerekiyor. Burada balıklardan numune alınması gerekmektedir" diye konuştu.
 

"BELEDİYE OLARAK ÇALIŞMA BAŞLATTIK"
 

Ergene Belediye Başkan Yardımcı Menderes Yıldız, yaşanan olayın tam bir katliam olduğunu belirterek, "Bu gölet sulama göletidir. Gerekli hassasiyeti göstermiyoruz. Balıkların hepsi katledilmiş. Sanayiden gelen karışımla bu şekilde gölete bir şeyler atılmış. Bununla ilgili olarak sorumluları kim ise bulunması gerekiyor. Belediye olarak bulunması için de gerekli çalışma yapılacaktır" ifadelerini kaydetti.
Öte yandan basın mensuplarını gören Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürlüğü personeli olay yerinden ayrılırken, Çevre ve Şehircilik Tekirdağ İl Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelmedi.