Ruhsatını al kentine sahip çık

TAKİP ET

Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı hakkında işletmeleri gezerek esnafları bilgilendirmeye devam ediyor.

YENİ SANAYİ ESNAFI BİLGİLENDİRİLDİ

Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri her geçen gün daha da büyüyen, kent merkezi ve ilçe sınırları bulunan işletme sahiplerinin kanuni yükümlülüklerini yerine getirmeleri hakkında vatandaşları ve işyeri sahiplerini bilgilendirmeye devam ederken 100. Yıl mahallesi Yeni Sanayi esnaflarını tek tek gezerek konu hakkında bildirimlerde bulunup en kısa sürede ruhsat almaları noktasında izleyecekleri yöntemle ilgili bilgi verdi.

Ruhsatsız iş yeri kalmaması için tek tek bütün işletmeleri gezen Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri yapılan çalışmayı esnafın desteklendiğini belirtirken işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı almanın gerekliliğinin altını çizdi. İlçemiz sınırları içerisinde işyerlerinin kimlik kazanması ve ruhsatsız işletme kalmaması için başlatılan bu çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirten Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri her gün başka mahalleyi gezerek esnafları bilgilendirmeye devam edeceklerini belirttiler.

EŞKİNAT: “AMACIMIZ İŞYERLERİNİ KAPAMAK DEĞİL”

“Ruhsatını al kentine sahip çık” diyerek konu hakkında açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Belediye zabıtalarımız işletmeleri tek tek gezerek bir iş yerinin nasıl ruhsat alabileceğine dair esnaflarımıza bilgilendirmeler yapmaya devam ediyor. Ekiplerimiz hazırladığı broşürleri esnaflarımıza dağıtırken bir yandan ruhsat kontrollerine rutin bir şekilde devam edip kanunlar dahilinde işlem yapıyorlar. Vatandaşlarımızın şunu bilmesini isterim ki bizim amacımız işyerlerini kapamak değil. Eksiği olan işletmelerin eksiğini kapatıp onlara yardımcı olmak. “ şeklinde konuştu.

Öte yandan işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmayan işletmelerin Kolordu Caddesinde, Süleymanpaşa Belediyesi ek hizmet binasında bulunan Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne başvurmaları gerektiği belirtildi.