Puşkov: Erdoğan'ın Tutumu Yanlış

TAKİP ET

Rusya Devlet Duması Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Türkiye'nin Rusya ile nasıl ilişki kurulması gerektiğini bilmediğini ve provokasyonlar yardımıyla gerilimi sürekli körüklediğini söyledi.

Rusya Devlet Duması Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Türkiye'nin Rusya ile nasıl ilişki kurulması gerektiğini bilmediğini ve provokasyonlar yardımıyla gerilimi sürekli körüklediğini söyledi. Rus yetkili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tutumunun tamamen yanlış olduğunu iddia etti.

Rus basınına açıklamalarda bulunan Puşkov, "Rusya'nın uçak olayını unutması gerektiğini savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tutumu, tamamen yanlış. Erdoğan, politikamızı olumluya çevirmemiz konusunda bizi ikna etmek için farklı yollar arıyor. Bu bağlamda provokasyonlar yardımıyla gerilimi daha da körüklüyor" dedi.

'ÖZÜR OLMADAN KONUŞMA MÜMKÜN OLMAZ'

Puşkov, Ria Novosti ajansında yer alan açıklamasında, Türkiye'nin suçunu kabul etmeden ve ciddi bir özür dilemeden ilişkilerin yeniden başlamasını konuşmanın mümkün olmayacağını belirtti. Rus yetkili, "Ancak bunların yerine, Türkiye, Rus uçağını düşürdüğünü unutarak farklı provokasyonlar gerçekleştiriyor. Tepkilerdeki dengesizlik ve sabırsızlık, Ankara'nın Rusya ile nasıl ilişki kurulacağını anlamadığını gösteriyor." diye ekledi.